Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Opleidingshoofd Creative Writing Frank Tazelaar gekozen tot President EACWP

  • Schrijven

Frank Tazelaar, opleidingshoofd van Creative Writing aan ArtEZ in Arnhem, is dit jaar gekozen tot nieuwe president van de European Association of Creative Writing Programmes (EACWP). Dit werd tijdens het ‘XVII Symposium’ van EACWP bekendgemaakt. Frank is gekozen door de leden van de organisatie en volgt Javier Sagarna (opleidingsdirecteur Creative Writing aan de EdE Madrid) op.

Foto door Isabel Wagemann
Foto door Isabel Wagemann

Frank is gekozen voor een periode van vier jaar, en zal samen met de staf van Creative Writing ArtEZ leidinggeven aan de activiteiten van de EACWP.

ArtEZ Creative Writing staat aan de basis van een groot aantal samenwerkingsprojecten tussen academies in heel Europa. De komende jaren willen we dat uitbouwen. Want het bieden van een internationale context voor onze studenten is essentieel in een vakgebied dat zo ontwikkeling is als Creative Writing.”
Frank Tazelaar, hoofd Creative Writing
Frank Tazelaar bij EACWP

Creative Writing

Beginnende schrijvers en verhalenvertellers die volwaardig schrijver willen worden, zitten goed bij de hbo-schrijfopleiding Creative Writing in Arnhem. Je krijgt daar de ruimte om te experimenteren met allerlei richtingen: van romans creëren tot schrijven voor Virtual Reality. Zo ondervind je wat jij je eigen wilt maken, waar je schrijfhart sneller van gaat kloppen en bovenal: wat schrijver zijn voor jou betekent.

Meer over Creative Writing

EACWP

Met meer dan 30 institutionele leden, vertegenwoordigt de EACWP de belangrijkste Creative Writing academies en programma’s in Europa. De associatie stimuleert de ontwikkeling van het Creative Writing onderwijs en onderzoek op verschillende manieren. Naast het initiëren van samenwerkingsprojecten en uitwisselingen tussen academies, organiseert de EACWP jaarlijks een reeks intensieve teacher training courses, een jaarlijks symposium en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Ook publiceert de associatie onderzoek en artikelen over ontwikkelingen in het vakgebied.