Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

APRIA maakt de resultaten bekend van Open Call #3: Ways of Knowing

  • Onderzoek

In het najaar van 2021 heeft de Adviesraad van het APRIA Platform een ​​Open Call uitgestuurd met de titel 'Ways of Knowing'. De oproep was een uitnodiging aan de ArtEZ-gemeenschap (en daarbuiten) om te onderzoeken hoe kennis wordt gecreëerd, gedeeld en gebruikt.

'Drought', photo by Heami Lee
'Drought', digital photograph, 2019. Photo by Heami Lee, creative direction & concept by Allie E.S. Wist, set design by Rebecca Bartoshesky, food by Victoria Granoff.
Kennis is niet alleen wat we weten. Waar wordt niet aan gedacht? Welke verhalen worden genegeerd? Wie bepaalt welke kennis van waarde is? En wie heeft er toegang toe?


Door te streven naar het delen van kennis op een manier die recht doet aan verschillende stemmen en gezichtspunten, was het thema van dit jaar 'Ways of Knowing' bedoeld om nieuwe manieren van samenleven te ontdekken.

Deze week maakt APRIA de resultaten bekend van de Open Call. De eerste bijdrage is 'Listening to Bodies of Water: The River as a Site of Knowledge' door BEAR-afgestudeerde Martine van Lubeek.  
De komende maanden publiceert APRIA in totaal 15 bijdragen van ArtEZ-studenten, alumni en andere kunstenaars en onderzoekers die een breed en vernieuwend  scala aan inzichten brengen, variërend van hekserij en voorouderlijke kennis tot digitale geletterdheid en onderwijsstructuren.


De volledige lijst van bijdragen (in volgorde van publicatie): Martine van Lubeek, Allie E.S. Wist, Benjamin Schoonenberg, Claire Matthews, Julka Walkowiak, Karla Paredes de Krentel, Maica Gugolati, Marsha Bruinen, Nadine Botha, Natalia Sliwinska, Tomaz Simatovic, one research collective, projektado collective, Alvarx del Fresno en H.Q. Lê.

 

Lees de editorial op APRIA

 

Aankomende releases in september:


7/09: Allie E.S. Wist, ‘Sensory Knowledge for Changing Landscapes’ 
15/09: Benjamin Schoonenberg, ‘Notes on the University’
22/09: Claire Matthews, ‘The Sound of a Cycle of Thought’
29/09: Julka Walkowiak, ‘My Love Our Knowledge’

Schrijf je in voor de APRIA nieuwsbrief en volg APRIA op Instagram of LinkedIn voor de laatste updates.

APRIA (ArtEZ Platform for Research Interventions of the Arts) is een digitaal platform dat een open-access, peer-reviewed tijdschrift (APRIA Journal) uitgeeft en het nieuwste kunstonderzoek van ArtEZ toont. APRIA Platform publiceert ook high-impact essays, beeld- en geluidsbijdragen die kunst en interventies van de kunsten onderzoeken in relatie tot wetenschap en samenleving. Een jaarlijkse Open Call stimuleert studenten, kunstenaars en onderzoekers verbonden aan ArtEZ om zelf een bijdrage te leveren. APRIA is een initiatief van ArtEZ University of the Arts, ArtEZ Press en ArtEZ studium generale.
Lees er meer over op de APRIA website: www.apria.artez.nl