Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Marjolijn Brussaard benoemd tot chair van UAS4Europe

  • Onderzoek

Voorzitter van het College van Bestuur Marjolijn Brussaard is per 31 mei benoemd tot president van Universities of Applied Sciences 4 Europe (UAS4EUROPE). In UAS komen hogescholen van uit heel Europa samen, om zo met gebundelde krachten de positie van hogescholen te verankeren en versterken. Brussaard vertegenwoordigt in haar rol alle hogescholen van Nederland. Naast Brussaard is Heidi Fagerholm (ARENE, Finse koepel van hogescholen) benoemd tot co-chair.

Marjolijn Brussaard benoemd tot chair van UAS4Europe

Onderzoek en innovatie op hogescholen
UAS4Europe vertegenwoordigt meer dan 2 miljoen studenten en 60.000 onderzoekers in meer dan 450 hogescholen door heel Europa. “UAS werkt keihard met Europese hogescholen om gezien en erkend te worden voor hun praktijk gericht onderzoek en innovatie,” ligt Brussaard toe. “We zijn DE stem in Europa om onze plaats in te nemen naast de universiteiten, en samen bij te dragen aan het verder ontwikkelen van de maatschappij,” aldus Brussaard.

Twee vrouwen
De co-chair van Brussaard is Heidi Fagerholm, rector van de Uolu hogeschool en de vertegenwoordiger van de Finse hogescholen. “Het is bijzonder dat Heidi Fagerholm en ik, twee vrouwen, het bestuur van UAS zullen leiden.” De komende twee jaar zullen de twee chairs zich inzetten voor het zichtbaarder maken van praktijkgericht onderzoek op hogescholen, en ArtEZ profileren als dé plek waar kunst, onderwijs en onderzoek samenkomen.

Over UAS
UAS4Europe heeft als doel de stem van hogescholen in Europa op het gebied van toegepast onderzoek en innovatie te versterken. Het is zowel een netwerkplatform voor het uitwisselen van kennis als voor het bereiken van Europese instellingen en andere Europese belanghebbenden. Bekijk ook de website van UAS4Europe voor meer informatie, en een overzicht van alle leden van het bestuur.