Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Deze zomer: Community Research Program bij Het HEM

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen
  • Onderzoek

Ben je op zoek naar een intellectuele uitdaging deze zomer en wil je onderzoek doen in een creatieve en kritische community in Het Hem (Zaandam)? Als het antwoord ja is, dan is het Community Research Program in Het HEM deze zomer echt iets voor jou. Je volgt in acht weken diverse inspirerende workshops en wordt begeleid door ervaren onderzoekers van ArtEZ.

Huis voor eigentijdse cultuur Het Hem in Zaandam - foto Rachelle Stoffels
Huis voor eigentijdse cultuur Het Hem in Zaandam - foto Rachelle Stoffels

Het programma van het Community Research Program biedt diverse en inspirerende interacties in het kader van de tentoonstelling Chapter 5IVE: Samir Bantal en Rem Koolhaas van Het HEM. De tentoonstelling Chapter 5IVE is geïnspireerd door de architecten Samir Bantal en Rem Koolhaas. De onderzoeks- en leeractiviteiten van het 8 weken durende programma vinden plaats in Het HEM in Zaandam. Aan het einde van je onderzoeksperiode presenteer je jouw nieuwe artistieke werk (de Innovation of Praxis) in een tijdelijke tentoonstellingsruimte in Het HEM.

Over de tentoonstelling en het onderzoek

Sinds de opening in 2019 maakt Het HEM naam met zijn Chapter- tentoonstellingen waarbij telkens een nieuwe gast wordt uitgenodigd om samen eigen curatoren een programma te ontwikkelen voor de fabriekshal in Zaandam. Na eerdere samenwerkingen met fashion & lifestyle designers Edson Sabajo & Guillaume Schmidt, muziek componist Nicolás Jaar, stylist Maarten Spruyt en filosoof Simon(e) van Saarloos, wordt Chapter 5IVE ontwikkelt in dialoog met de architecten Samir Bantal en Rem Koolhaas. Hun jarenlange onderzoek naar recente ontwikkelingen op het platteland vormt het startpunt van een tentoonstelling waarin uiteenlopende makers reflecteren op onze huidige manier van leven en perspectieven voor de toekomst formuleren. 

Kijk voor meer informatie over het Research Program en om je aan te melden op de opleidingspagina van het Community Research Program.