Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Geef een boost aan je eigen ontwikkeling, maakpraktijk en netwerk tijdens ArtEZ Invites!

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving

ArtEZ Invites is een gratis, vijfdaags programma voor alumni en studenten, vol inspirerende lezingen en workshops over de kunst- en designpraktijk, ondernemerschap en maatschappelijke impact in de kunsten. De eerste editie vindt plaats van 19 t/m 23 april 2022 bij de Academie voor Art & Design Arnhem.

Geef een boost aan je eigen ontwikkeling, maakpraktijk en netwerk tijdens ArtEZ Invites!

Alle bacheloropleidingen van de Academie voor Art & Design Arnhem hebben hun favoriete gastsprekers uitgenodigd. Verwacht bevlogen lezingen, gesprekken en workshops in actuele thema's en onderwerpen als: de rol van de ontwerper in nieuwe sociale structuren, ecologisch werken, nieuwe technieken voor programmeren, en heel praktisch: hoe vraag je subsidie aan?

Schuif aan bij een lezing van de gerenommeerde auteur Etgar Keret, krijg mediatraining bij Chris Aalberts, doe een masterclass Design Policy bij Caroline Sinders of volg een workshop bij Thomas Lommée van OpenStructures. Dit is nog maar een kleine greep uit het programma, want er is nog veel meer te beleven. Elke avond is er ook programma in de ArtEZ Hub, georganiseerd door alumni, waar je kunt netwerken en napraten.

Waarom vindt ArtEZ Invites plaats?

Allereerst wil de Academie voor Art & Design Arnhem de band die alumni hebben met de academie door hun studie hier graag behouden. Sharon Gesthuizen, directeur van de Academie voor Art & Design Arnhem: “Wij zijn er trots op dat ze bij ons hebben gestudeerd, en we vinden dat we over en weer van elkaars netwerk gebruik kunnen blijven maken.”

Er is ook een tweede reden: door de coronamaatregelen van de afgelopen twee studiejaren, hebben studenten op sommige momenten niet optimaal gebruik kunnen maken van de faciliteiten van ArtEZ. Er waren beperkingen die we niet gewend waren.

De Academie voor Art & Design Arnhem wil dan ook graag iets extra’s doen. Alumni van de afgelopen twee jaar en huidige studenten van de academie worden uitdrukkelijk uitgenodigd, maar ook studenten van de andere ArtEZ academies kunnen zich aanmelden.

ArtEZ Invites biedt vijf dagen kennisuitwisseling en inspiratie die een boost geven in de eigen ontwikkeling en maakpraktijk. En natuurlijk netwerken: nu alle coronamaatregelen zijn opgeheven, kunnen we elkaar weer fysiek, op de academie, ontmoeten.

Meld je aan!

Ben je ArtEZ-alumnus of -student? Stel zelf je programma samen en meld je voor één of meer activiteiten kosteloos aan via de ArtEZ Invites webpagina:
www.artez.nl/agenda/2022-04-19-artez-invites (vol is vol!)