Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Ondernemen hoeft niet onmogelijk, eenzaam of ongezond te zijn

  • Schrijven
  • Ondernemen

De komende maanden zullen Tim Bongaerts en Lars Meijer, in 2020 afgestudeerd aan de opleiding Creative Writing in Arnhem, samenwerken met het ArtEZ Business Centre voor een onderzoek naar het ondernemerschap van de afstudeerlichting van afgelopen jaar.

Ondernemen hoeft niet onmogelijk, eenzaam of ongezond te zijn

 

Zij zullen hiervoor een serie reportages publiceren waarin ze praten met afgestudeerden over het huidige werkveld. Je kunt artikelen verwachten waarin zij in gesprek gaan met jonge, innovatieve en spraakmakende afgestudeerden om de sleutel te vinden tot ondernemen in een grillig en instabiel werkveld. Hoe vertaal je bijvoorbeeld je creatieve werk naar een digitale omgeving en welke vaardigheden zijn er bijgeleerd tijdens de pandemie? Welke aspecten van ondernemen zijn het minst aangetast en hoe hou je je ondernemerschap gezond terwijl je zoomt in je slaapkamer? Volg onze website en socials om te lezen hoe de pandemie van invloed is geweest en nog steeds is. 

Wij merken vanuit onze omgeving een behoefte naar verhalen van andere ondernemers. Deze tijd isoleert, ondanks dat communicatie gemakkelijker is dan ooit tevoren. Deze trend nemen wij waar en we hopen dan ook met deze stukken te kunnen laten zien dat ondernemen in het creatieve werkveld niet onmogelijk, eenzaam of ongezond hoeft te zijn.

 

Tim Bongaerts

Tim Bongaerts (1998) rijmt graag woorden op elkaar. Hij studeerde af met de dichtbundel Het staat al aan over geluid, stilte en tinnitus. Hij luistert graag naar hiphop en battlerap. Ook maakt hij deel uit van schrijverscollectief Wildgewelf en het literaire duo Poëzie & Pils op YouTube waar hij hedendaagse, Nederlandstalige poëzie bespreekt. Eerder trad hij op in Perdu en was hij te zien op het Wintertuinfestival.

Lars Meijer

Lars Meijer (1994) rondde Creative Writing aan ArtEZ Arnhem af met Alleen mijn vrienden zijn bang, een onderzoek naar de taal rondom seksualiteit, geweld en verlangen. Hij publiceerde o.a. in De Groene Amsterdammer, De Optimist, See All This en DIG. Op YouTube is hij actief als co-host van het literaire kanaal Poëzie & Pils. Lars maakt deel uit van schrijverscollectief Wildgewelf.

 YouTube Poëzie & Pils

Twitter Tim Bongaerts

Instagram Lars Meijer