Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Open Call APRIA: Where do we feel at home? Redefining Oikos

  • Onderzoeken

Wat is thuis? Of, zoals het in het oude Griekenland werd genoemd, wat is ‘oikos’? Wat betekent dit in tijden van crisis? En hoe ga je daar mee om in kunst en onderzoek? APRIA nodigt met een nieuwe Open Call uit om bijdragen in te sturen, die ingaan op de complexe betekenis van oikos, waarbij we de concepten van thuis en de spanning tussen veilige en schadelijke ruimtes in tijden van crisis opnieuw onderzoeken. Artistieke reflecties, voorstellen, gidsen, kits en onderzoek kunnen worden ingestuurd tot 7 december 2020. Een selectie van de bijdragen wordt uiteindelijk gepubliceerd op APRIA.

Open Call APRIA: Where do we feel at home? Redefining Oikos

Wat is thuis?

Tijdens de laatste paar maanden van de Covid-19-pandemie werd ons keer op keer verteld om ‘veilig te blijven en thuis te blijven’. Al snel werd duidelijk dat ‘thuis’ een heel complex concept is en zeker niet voor iedereen geassocieerd kan worden met veiligheid. Wat of wie bepaalt wat thuis is, en wat betekent het om thuis te zijn?

Redefining oikos

Sinds de oudheid heeft het concept van oikos altijd complexe en tegenstrijdige betekenissen gehad. Enerzijds duidt het privébezit, erbij horen en familiebanden aan, anderzijds politiek en historisch geladen machtsverhoudingen die bepalen wie tot een ruimte kan behoren en wat haar grenzen zijn.

Doe mee aan de Open call en stuur jouw bijdrage in

Hoe geef jij invulling aan de vraag ‘Where do we feel at home? Redefining Oikos’? De deadline voor het versturen van je inzending naar contactapria@artez.nl is 7 december 2020. Alle inzendingen worden gelezen door de APRIA platform advisory board. Dit bestuur maakt een selectie van inzendingen, die worden gepubliceerd volgens de APRIA-criteria en richtlijnen.

Meer informatie over APRIA en de open call