Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Matthijs Jeuring, Aafke Ytsma en Wouter Venema genomineerd voor Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst

  • Beeldende Kunst

De nominaties voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2020 zijn bekend. Drie van de genomineerden studeerden af bij ArtEZ: Matthijs Jeuring (AKI ArtEZ Enschede 2020), Aafke Ytsma (ArtEZ Zwolle 2011) en Wouter Venema (ArtEZ Arnhem 2007). 

Matthijs Jeuring Finals ArtEZ 2020
Matthijs Jeuring Finals ArtEZ 2020

Dit jaar zonden 406 kunstenaars beeldmateriaal in, het hoogste aantal van de afgelopen 20 jaar. De andere genomineerden zijn Rinella Alfonso, Maxime Favre, Philipp Gufler, Danielle Hoogendoorn, Sophie Lee, Janne Schipper, Leonie Schneider, Benine du Toit, Charlott Weise, Lotte Wieringa, Iriée Zamblé en Dan Zhu.

Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst
Zijne Majesteit de Koning zal op donderdagmiddag 8 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2020 uitreiken in het Amsterdamse Paleis. De Prijs is bedoeld om jonge, talentvolle in Nederland werkzame schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar. Drie van de kunstenaars worden onderscheiden en ontvangen elk een bedrag van 9.000 euro. Na de uitreiking van de prijzen opent de Koning de tentoonstelling waar werken van de winnaars en van de overige genomineerden te zien zijn.

Uitgebreide info: https://www.paleisamsterdam.nl/koninklijke-prijs/koninklijke-prijs-voor-vrije-schilderkunst-2020/