Naar overzicht

1ste prijs Prinses Christina Compositie Concours 2017 voor Maarten Bauer

1ste prijs Prinses Christina Compositie Concours 2017 voor Maarten Bauer
28 nov 2017
28 nov 2017
1ste prijs Prinses Christina Compositie Concours 2017 voor Maarten Bauer

Op 18 november is in Utrecht het Prinses Christina Compositie Concours gehouden. Uit ongeveer dertig composities werden zeven prijswinnaars geselecteerd. Maarten Bauer (17 jaar), compositiestudent in de externe vooropleiding Arnhem bij Wilbert Bulsink, won de 1ste prijs in Categorie 2 (15 t/m 21 jaar).

De jury, bestaande uit Wim Henderickx, Hans Koolmees, Roel van Oosten, Mayke Nas, Robin de Raaff en Calliope Tsoupaki keek bij het toekennen van de prijzen naar de ontwikkelingsfase van elke jonge componist.

Maarten ging naar huis met de volgende prijzen:

-Cultuurreis Parijs
Een cultuurweekend naar Parijs met alle eerste prijswinnaars van het Prinses Christina Concours Klassiek 2018 in de categorieën 2 en 3. Reis en verblijf worden aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

-De Suite Compositieprijs
Een compositieopdracht voor een kort stuk voor amateurjeugdorkest, die zal worden uitgevoerd tijdens de Jeugdorkestendag van festival Who’s Next in februari 2019. Aangeboden door Stichting De Suite.

-Donemus Compositie Prijs
Uitgave van de winnende compositie door Donemus.

-Nieuw Geneco Prijs
Deelname aan de netwerkbijeenkomsten tijdens Classical NEXT in mei 2018 in Rotterdam en tijdens November Music in ’s-Hertogenbosch in november 2018. Aangeboden door Nieuw Geneco, het Nieuw Genootschap van Nederlandse Componisten.

-Residentie Orkest Prijs
Bijwonen van een repetitie en concert door het Residentie Orkest en een meet & greet met de dirigent.

Bekijk de volledige uitslag op Prinses Christina Concours

 

Deel dit