Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Crowdfunding

Met crowdfunding deel je met zo veel mogelijk mensen je plannen en vraag je hen of zij daar geld in willen steken. Het betekent letterlijk geld ophalen bij het grote publiek. Je doet dit op een online crowdfundingplatform waar je een campagne aanmaakt. Elk platform heeft andere eisen, daarom is het goed vooraf na te gaan welke aanpak bij jouw plannen, project of bedrijf past.

Crowdfunding

Voordekunst

Voordekunst een Nederlands platform voor de creatieve sector. Ze helpen en adviseren bij het opstellen van een realistische crowdfundingcampagne door het geven van tips, feedback en coaching en het organiseren van adviestrajecten en workshops.

Kickstarter

Kickstarter is een internationaal platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

CrowdAboutNow

CrowdAboutNow biedt financiering voor bedrijven. Ze helpen bedrijven die willen groeien of veranderen en helpen ondernemers die een bedrijf willen starten. Het platform ondersteunt in het vergroten en versterken van je community en bij het vertellen van je verhaal.

Voor je Buurt

Voor je Buurt is het platform voor initiatieven in je buurt, dorp of stad. Via Voor je Buurt zamel je geld, hulp en materiaal in en geef je samen met anderen kleur aan je omgeving. Je kunt bijdragen aan lopende campagnes of zelf een campagne opzetten. Het team van Voor je Buurt geeft advies bij de opzet en uitvoering van je plannen.

Ulule

Ulule is een internationaal crowdfunding platform voor creatieve projecten en is gevestigd in Frankrijk.

KissKissBankBank

KissKissBankBank is een internationaal crowdfunding platform voor creatieve projecten en is gevestigd in Frankrijk.

Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd wil de overgang naar een duurzame economie versnellen door innovatieve ondernemingen en toekomstgerichte investeerders samen te brengen. Ze financieren al gevestigde ondernemingen en projecten.

Indiegogo

Indiegogo is een internationaal crowdfunding platform voor allerlei projecten. Ze bieden ondernemers en technologie een platform om nieuwe producten en innovaties te lanceren. Indiegogo doet geen selectie en biedt een ‘flexible funding’ optie aan en is gevestigd in de Verenigde Staten.