Community Cultureel Ondernemerschap
De Community Cultureel Ondernemerschap (CCO) is een netwerk waar kennis, ervaring, middelen en externe netwerken worden gedeeld. Tijdens de bijeenkomsten van de CCO kun je als docent je ervaringen en inzichten met elkaar uitwisselen over hoe je studenten nu het beste kunt begeleiden in hun voorbereiding op het werkende leven na ArtEZ.

De volgende bijeenkomst van de Community Cultureel Ondernemerschap is op 2 november 2023 en gaat over de uitkomsten van de onderwijs innovatievouchers. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan.
We zijn dit jaar gestart met een pilot waarbij drie docenten een ambassadeursrol vervullen voor de CCO. Zij kunnen jullie alles vertellen over onze projecten en mogelijkheden voor je opleiding. Ze gaan de samenwerking tussen de opleidingen versterken en ervoor zorgen dat aanwezige kennis wordt gedeeld en met jullie eigen ervaringen verrijkt. Ook nog ontbrekende kennis krijgen zij zo in beeld.
Dit zijn de drie ambassadeurs van de Community Cultureel Ondernemerschap:

Lenn Cox | voor de locatie Arnhem
Lenn werkt al bij ArtEZ als programmamaker, educator en community organizer aan projecten rondom collectiviteit in de culturele sector. Sinds september maakt Lenn deel uit van het kernteam MA Critical Fashion Practices en begeleidt ze studenten met hun onderzoek. Daarnaast ontwikkelt ze samen met Daniëlle Bruggeman en Chet Bugter een Honours Lab-track. In haar nieuwe rol als ambassadeur is ze vooral nieuwsgierig naar de behoeftes die er zijn en waarvan er meer – of minder – nodig is.

João Ramos Marta | voor de locatie Zwolle
João Ramos Marta is hoofdvakdocent bij het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.
João is benieuwd naar ieders inzichten op het gebied van muziek en kunst-ondernemerschap en staat te popelen om hierover in gesprek te gaan.
“Ik geloof dat we veel van elkaar kunnen leren en samen een vruchtbare omgeving kunnen creëren voor creatie en innovatie.”

Elwin Rumplmair | voor de locatie Enschede
Elwin is docent bij MediaMusic en werkt daarnaast als cultureel ondernemer.
Hij leidt binnen het conservatorium een minor en is vooral actief op het vlak van marketing en organisatie. Als cultureel ondernemer organiseert hij lokale cultuurevenementen en internationale events voor gaming.
Hij werkt graag met studenten en ondersteunt hun ondernemendheid, waarbij hij de scheidslijn tussen academie en het werkveld ziet verdwijnen. Zo ziet hij studenten al
tijdens hun studie inspirerende producties en ondernemingen opzetten.
Elwin vult aan: ”De Community Cultureel Ondernemerschap zie ik als een waardevol platform om contact te leggen met collega’s, samenwerkingen aan te gaan en gezamenlijk studenten naar een hoger niveau te brengen.”