Final Exam Firiël Werners - Klassiek Fluit

Klassieke Muziek
De Grote Voort Grote Voort 8, Zwolle

Final Exam Firiël Werners - Klassiek Fluit

Mijn naam is Firiël Werners en ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met een zeer ambitieus afstudeerproject.

Ik wil mijn liefde voor folk/wereldmuziek delen met de wereld. Samen muziek maken en genieten van kunst maakt me zo gelukkig; daarom raakt het me zo om te zien hoe gepolariseerd Nederland, of mensen in het algemeen, kunnen zijn. Dat we vreemden niet zien als nieuwe vrienden, maar als iemand om bang voor te zijn of zelfs te haten. Dan zien we mensen niet meer als individuen, maar als een minderheidsgroep, gebaseerd op stereotypen en stigma's. “Onbekend maakt onbemind”, zoals het gezegde luidt. Daarom ben ik van plan om mensen uit allerlei verschillende culturen met elkaar te verbinden door middel van een festival met wereldmuziek. Door wederzijds respect en door ons open te stellen voor elkaars verschil en het heilzame effect van menselijk contact over heimwee, toewijding en hoop, kunnen we elkaar inspireren, van elkaar leren en samen Nederland een stukje mooier maken.

Het festival doorsnijdt stijlen, genres en culturen en brengt mensen van over de hele wereld samen Ontmoet nieuwe geluiden, laat je verrassen door het onbekende en sluit vriendschap met een vreemde. Kortom, een festival met muziek, jamsessies, workshops, lekker eten, verhalenvertellers en avontuur!

Vaak staan verschillende etnische groepen lijnrecht tegenover elkaar. Zelfs hier in Nederland is de polarisatie en het onderlinge wantrouwen voelbaar. Het festival wil de wereld weer een beetje dichter bij elkaar brengen. Dus zullen er Zwollenaren, conservatoriumstudenten, muziekliefhebbers, cultureel geïnteresseerden en leken, scholieren, bewoners van AZC Zwolle en van verschillende zorgcentra. Met behulp van muziek, dans en verhalen slaat het festival een brug tussen verschillende etnische groepen. Het doorbreekt de anonimiteit en kweekt een gevoel van sociale samenhorigheid. Dit creëert wederzijds begrip en inspiratie voor respectvol samenleven.

Deelnemende studenten

Klassieke Muziek 2024

Disciplines

Muziek