GECANCELD - Meanwhile - Focus op de leegte (12+)

Artisteducator in Theater
ArtEZ Onderlangs 9, Arnhem

Het theaterfestival MEANWHILE vindt plaats van maandag 8 t/m vrijdag 19 april 2024 in het Theatrium van ArtEZ in Arnhem.

MEANWHILE; MADE IN PROCESS is het jaarlijks terugkerend theaterfestival van de opleiding artisteducator in theater. Het is een festival waar we dit jaar het proces centraal stellen. Het is het festival waar pogingen ook kijkwaardige momenten zijn.Op MEANWHILE programmeren we voorstellingen, probeersels, tussentijdse maaksels, module presentaties, lucture performances, het moment en verbindende gesprekken. Bovendien proosten we op het 50-jarig jubileum van de opleiding en gaan we in gesprek over wat de verandering van docent theater naar artisteducator in theater te weeg brengt.

We nodigen je uit om part of the process te zijn.

 Focus op de leegte (12+)

Over mensen die (on)sterfelijk worden als jij kijkt.

Hoever gaan mensen om aanzien te krijgen? En wat levert dit aanzien eigenlijk op? In deze voorstelling wordt er een wereld gecreëerd waarin je sterft wanneer niemand weet dat je bestaat maar je onsterfelijk wordt in het plaatje dat iedereen van je kent. Het publiek kijkt naar een collage van scénes met zowel teksten als fysieke bewegingen en veel geluid. De spelers willen niets liever dan dat iedereen weet dat ze bestaan om zo te kunnen overleven. Want als niemand meer weet dat je bestaat, waarom zou je er dan nog zijn? Of kan je jezelf bestaansrecht geven? En wat is het gevaar van onsterfelijk zijn? Als je goed kijkt zie je iemand misschien wel een grens verleggen om te kunnen overleven. Valt er te ontsnappen uit deze werkelijkheid waarin je leven afhangt van de aandacht die je krijgt?  En wat is eigenlijk de waarde van de leegte? Deze voorstelling is geïnspireerd door het stripboek 'De grote leegte' van de Franse schrijfster en illustrator Léa Murawiec.

 

Maker:                Marlou Ruwette,

Regieassistentie: Micheal Addink

Spel:                   Lerenzo Fares en Nienke Veeneman

Datum:              donderdag 11 april

Tijden:                17:00 &  20:00

Duur:                  onbekend

Zaal 2

Belangrijke mededeling:        Let op! Deze voorstelling is nog in de maak en niet afgerond. We nemen graag feedback van het publiek in ontvangst om mee verder te werken. De afgeronde versie zal later dit studiejaar nog te zien zijn op ArtEZ. 

     

Disciplines

Theater , Docentopleidingen

Ook interessant