Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

'Wouldst thou like to live deliciously?'

Iedere maand publiceert het programma Future Justice verhalen van studenten en alumni, die hun visie op de toekomst presenteren. Elke deelnemer biedt een blik op een mogelijke toekomst, vanuit eigen perspectief en artistieke praktijk.

Richard L. Kramar
Richard L. Kramar

[ ] is de titel van het vijfde essay in de Future Justice-reeks. Richard L. Kramar nodigt je uit om hem naar binnen te volgen. Hij onthult voorzichtig de contouren van een aanstaande lichaam. Het is een uitnodiging om plezier te zoeken. Als een dans. Een flirt. Een lach. Een fantasievolle oproep tot luchthartigheid tegen alle verwachtingen in. Wouldst thou like to live deliciously?

Richard L. Kramar is een ongrijpbare regisseur, dramaturg, dichter en performer die voortdurend probeert te ontsnappen aan de eigenheid van het auteurschap in het oneerbiedige hart van Mitteleuropa. Hij heeft een zwak voor de girls, de goths en de gays en worstelt eindeloos met een gevoel voor naïviteit, dat zowel ondubbelzinnig aanwezig als volkomen verloren is. Hij is gecharmeerd van taal en is net begonnen met het niet aandringen om beschermd te worden tegen wat hij wil. Zijn doelen in het leven zijn frivool, promiscue en irrelevant zijn - met heel veel liefde. Pisces, puppeteer, death enthusiast. Switch, witch, bitch.

Future Justice is een programma dat is ontwikkeld in opdracht van ArtEZ studium generale en wordt uitgevoerd door het lectoraat Aesthetics & Cultures of Technology in samenwerking met het Honours Programma.