Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Wietske Hol

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Titel werk: Virteus
Wietske Hol

Parallelle werkelijkheden waarin ik verdwaal. Of die in mij verdwaald raken. Wat weet ik eigenlijk? Personages roepen. Wie hoort hen? Wie ziet hen? Liever verdwaal ik. Het dwaallicht lonkt. Een raam als doorgang. Ik volg.

In mijn werk probeer ik de illusie van de wereld om ons heen, zoals we die doorgaans ervaren, te doorbreken. We leven in een wereld waarin kennis allesbepalend is. Waarin we ons geen raad weten met dingen die we niet snappen. Een wereld die slechts bestaat, is betekenisloos. Leeg. Als een schatkist zonder goudstukken. Of als een schatkist waarvan we niet weten dat er goudstukken in zitten. Als we al weten dat het een schatkist is. Waarin een schatkist slechts een kist is.

Ik wil de essentie weergeven van het gevoel van het zoeken naar een andere wereld, een speculatieve wereld. Daarbij stel ik vragen en verzin ik antwoorden. Waar, wanneer en hoe zijn die andere werelden eigenlijk, en hoe verhouden wij ons daartoe? Zijn wij in staat andere werelden te accepteren die onafhankelijk van onze kennis daarover kunnen bestaan?

Wij willen zien als mens, maar we zijn blind. Zwevend, zoekend, grijpend. Hongerig naar een andere wereld. Er zijn zoveel lagen. Alsof we hallucineren. Wat een waanzin.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 3 november 2020

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.