Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Vormgeving opleidingen
Vormgeving opleidingen

Vormgeving

Bij ArtEZ kun je op het gebied van vormgeving verschillende opleidingen volgen, waarin je innovatief en experimenteel aan de slag gaat. De designstudies genieten nationaal en internationaal aanzien, onder professionals én onder studenten. 

Vormgeving

Waarom vormgeving bij ArtEZ

  • Unieke hbo-bachelors in vormgeving en design met nationale en internationale bekendheid
  • Ontwikkel je tot professioneel ontwerper in een inspirerende, uitdagende en veelzijdige omgeving
  • Docenten en gastdocenten die hun sporen hebben verdiend in het werkveld
  • Goed uitgeruste werkplaatsen van waaruit je vorm geeft aan de wereld om ons heen
  • Kleinschalig onderwijs met ruimte voor persoonlijke aandacht

Vormgeving: van animatie tot crossmedia en van graphic tot product

Met een designopleiding bij ArtEZ creëer je beelden, producten of concepten die vormgeven aan de wereld van vandaag – en die van morgen. Je kunt verschillende hbo-bachelors volgen waarmee je de titel Bachelor of Arts (BA) behaalt en aan de slag kunt als ontwerper.

Ben jij een eigenzinnige beeldmaker? In Zwolle kun je aan de slag met Animation Design, Comic Design, Illustration Design of Graphic Design: stuk voor stuk hbo-bacheloropleidingen die je uitdagen om op een nieuwe manier naar de wereld te kijken – en die te verrijken met je beeldende werk. De bachelor Graphic Design kun je ook in Arnhem doen. In Arnhem ligt de focus van de designopleidingen wat meer op tastbaar design: combineer artistiek ontwerpen met de nieuwste technieken in de bachelor Design Art Technology, of ontwikkel nieuwe concepten en voorwerpen met Product Design. Wil je verschillende domeinen met elkaar verbinden? Dan is de bachelor Crossmedia Design in Enschede een goede match. In die stad moet je ook zijn als je aan de slag wilt met bewegende beelden: kies dan voor Moving Image.

Lijkt het je leuk om je kennis ook over te dragen naar anderen? Als je jouw liefde voor je vak en je eigen ontwikkeling graag combineert met begeleiden van andere mensen, is de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving iets voor jou: deze volg je in voltijd, deeltijd of op maat.