Veelgestelde vragen voor aankomende studenten

Vanzelfsprekend kan je al je vragen stellen aan de opleiding van je keuze. Maar toch willen we hier een aantal veel gestelde vragen beantwoorden. Deze vragen worden continu geüpdatet.

Alle informatie over de opleidingen van ArtEZ

Vind hier alle informatie over je studie plus de contactgegevens voor aanvullende vragen

Update 07-07-2020 I 16:08

Hoe ziet het onderwijs er uit in het collegejaar 2020-2021? Wat zijn de verwachtingen?

Veel van onze aankomende studenten vragen zich af hoe het komende collegejaar er uit komt te zien. En dat is ook logisch. Met alle COVID-19 ontwikkelingen, is er een hoop onduidelijk. Het komende collegejaar zal ook geen ‘gewoon’ jaar worden, zoals we gewend zijn.

Je mag van ons verwachten dat we geen concessies willen doen aan de kwaliteit van ons onderwijs. Het ziet er nu naar uit dat we vanaf 1 september weer gewoon fysiek onderwijs mogen gaan geven, met inachtneming van, onder andere, de 1,5 meter richtlijnen. Sommige onderdelen van het curriculum die online gegeven kunnen worden, zullen nog steeds online aangeboden worden, om de ruimte in de gebouwen beschikbaar te houden voor praktijkonderwijs. Bijvoorbeeld: de theoretische vakken, die wel online kunnen, zullen we, zo lang als dat nodig is, online verzorgen.

Afgelopen periode hebben al onze docenten en medewerkers heel hard gewerkt om van de één op de andere dag om te schakelen naar digitaal onderwijs. En hoewel we het er over eens zijn dat kunstonderwijs het best tot zijn recht komt in de fysieke onderwijsruimte, zijn we er bijzonder trots op hoe snel en professioneel deze omschakeling is verlopen. Dit geeft vertrouwen voor het komende jaar. Er zal ongetwijfeld af en toe nog wel eens iets mis gaan in de aanpassingen die we misschien moeten maken, al naar gelang hoe het virus zich ontwikkelt, maar met elkaar maken we er een mooi jaar van. We zijn immers een University of the Arts, waar alles draait om het vinden van creatieve oplossingen.

Elke start van een opleiding bij ArtEZ heeft zijn eigen vorm van introductie gekozen, de opleidingen zullen studenten hierover informeren. Introductie is kennis maken met elkaar, met ons, met docenten en medestudenten, met de locaties en het lesprogramma. Natuurlijk richten we dat op ons geheel eigen wijze in waarbij voorop staat dat alle studenten zich welkom voelen, gezien en uitgedaagd om aan een studie bij ons te beginnen.

Als aankomende internationale studenten, kan het betekenen dat je in aanloop naar je studie tegen andere (praktische) zaken aan kunt lopen. Wij adviseren de ontwikkelingen in het land van herkomst land zorgvuldig te volgen. Sommige ambassades zijn bijvoorbeeld nog gesloten. Veel studenten krijgen het zwaarwegende advies om 2 weken in quarantaine te gaan. Het gaat om studenten die vanuit een hoog-risico-gebeid naar Nederland reizen. Je kunt via nederlandwereldwijd.nl opzoeken of dit advies ook voor jou geldt. Wij gaan er vanuit dat je deze adviezen vanzelfsprekend opvolgt, om de gezondheid van medestudenten en medewerkers te waarborgen. 

Mochten er vragen zijn over de visum aanvraag, het verblijf in Nederland of andere zaken, dan kan je contact opnemen met studentenzaken@artez.nl. Lees ook de vragen en antwoorden hieronder.

Ik kom vanuit een hoog-risico-gebied naar Nederland, moet ik in quarantaine?

Kom je vanuit een land met een hoog risico op besmetting naar Nederland? 
Dan krijg je het zwaarwegende advies om, bij aankomst in Nederland, 10 dagen in quarantaine te gaan! Je hebt een verantwoordelijkheid richting andere studenten en medewerkers van ArtEZ. Wij vinden het daarom vanzelfsprekend dat je dit advies opvolgt. Je kunt via nederlandwereldwijd.nl opzoeken of dit advies ook voor jou geldt. Dit quarantaine-advies kan ook gelden voor studenten die vanuit Europese landen naar Nederland reizen. De situatie verandert voortdurend. Daarom is het belangrijk dat je de actuele informatie goed blijft volgen. Neem ruim van te voren maatregelen om in quarantaine te gaan. Om op tijd met je opleiding te kunnen beginnen, zou je dus al eerder naar Nederland moeten komen. Ook is het bijvoorbeeld verstandig om, als dat mogelijk is, al vanuit je thuisland een kamer te regelen. 
Heb je vragen? Stuur dan een email naar studentenzaken@artez.nl

>> Ga voor meer informatie over de coronamaatregelen in Nederland naar Rijksoverheid