Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Timo Lourens
Timo Lourens

“Stap godsamme nou eens uit die comfortzone en zoek het onbekende op. Dat is pas leven, kind.”

Voor altijd maker
Als maker zoek ik altijd naar reuring, ongemak, herkenning, genoegen, inspiratie, discussie en verbinding. Met humor, ritme en esthetiek als ingrediënten zoek ik naar manieren om buiten de lijntjes, maar binnen de thematiek van de maatschappij te kleuren. 

De mens fascineert me. Hoe ze dromen kan, maar bang is daarnaar te streven. Hoe ze verliefd wordt, maar onzekerheid een kans geeft. Hoe ze oorlog voert. Hoe ze mij naar haar laat snakken. 

Met mijn afstudeervoorstelling DE VADER liet ik een theatraal portret zien van dementerende vader André, die zijn grip op de realiteit verliest. Zijn dochter en mantelzorger Anne kan het niet meer alleen en schakelt Laura in, de nieuwe thuishulp. Nu hij de ziekte steeds meer inglijdt en Anne op het punt staat om te emigreren, voelt André alles om zich heen wegvallen. Want wie en wat blijven er over als je niets en niemand meer herinneren kan? 

Ik verwacht dat ik voor altijd maker zal zijn. In de breedste zin van het woord. Mijn makerschap stopt niet bij de randen van het toneel. En ook niet bij de grenzen van Nederland. Ik wil letterlijk en figuurlijk de wereld intrekken om me te laten inspireren als mens en maker. Uiteindelijk wil ik dan educatie ontwikkelen, lessen geven bij jeugdtheatergezelschappen, documentaires maken, werken bij BNN-VARA, de eerste roodharige op de Mount Everest worden of clown.

Stages

Vathorst College, docent drama - Jori Hermsen Producties, regie-assistent - Theater na de Dam, regie-assistent - Drenthe College, docent drama - Suburbia in de Buurt, regie-assistent.

Onderzoek

Talentontwikkeling binnen het middelbaarberoepsonderwijs.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 14 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.