Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Theater opleidingen
Theater opleidingen

Theater

Onder de discipline theater vallen de theater-, muziektheater- en toneelopleidingen van ArtEZ. Met deze opleidingen leer je je eigen artistieke en culturele positie bepalen en innemen. De studies zijn vernieuwend en boosten je ontwikkeling: niet alleen als maker en performer, maar ook als ondernemer en onderzoeker.

Theater

Waarom theater bij ArtEZ

  • De bachelor Muziektheater en de Toneelschool zijn verkozen tot topopleiding door de Keuzegids hbo 2021
  • Leer je eigen artistieke en culturele positie bepalen en innemen in een hechte community
  • Groei in je speltechniek en maak hedendaags werk; met twee benen in de actualiteit
  • Ontwikkel je als maker, performer, ondernemer en onderzoeker

Theater bij ArtEZ: spelen, maken en inspireren

Aan de Toneelschool bij ArtEZ in Arnhem word je opgeleid tot zelfstandig acteur voor theater, film en televisie. Je focust op vakmanschap op het gebied van spelen en maken. Met de bachelor Muziektheater in Arnhem – in Nederland de enige in zijn soort – combineer je muziek en theater in voorstellingen, performances, installaties en events. Beide bachelors zijn verkozen tot topopleiding (Keuzegids hbo 2021).

Zie jij jezelf als docent kunst en onderwijs met elkaar verbinden? Of wil je aan de slag als maker met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid? Kies dan voor een van de bachelors Docent Theater. In Arnhem ontwikkel je je tot een autonoom denkende en vernieuwende docent. De bachelor in Zwolle leidt je op tot docent en maker, en legt de nadruk op theater en media.

Voortrajecten en masters

Overweeg je een theateropleiding bij ArtEZ? Met de Theatervooropleiding Oost of de Vooropleiding Muziektheater bereid je je optimaal voor op de audities. Wil je de volgende stap zetten in je professionele praktijk? De masteropleiding Muziektheater moedigt je aan om op zoek te gaan naar je DNA als maker en performer, je werk continu te bevragen en je inhoud radicaal te doordenken. Met de master Performance Practices verdiep en ontwikkel je artistieke activiteiten door middel van onderzoek, onder begeleiding van ervaren (gast)docenten en inspirerende tutors en kunstenaars uit het internationale veld van de uitvoerende kunsten.