Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studeren in het buitenland

ArtEZ moedigt studenten aan om een periode in het buitenland te studeren of stage te lopen. 

Atelierbezoek tijdens studiereis Graphic Design in Parijs
Atelierbezoek tijdens studiereis Graphic Design in Parijs

Veel opleidingen van ArtEZ besteden aandacht aan internationale samenwerking, projecten en excursies. Zo is
Art & Design betrokken bij AIAS, een wereldwijd netwerk van kunst- en designacademies waarmee wordt samengewerkt in de vorm van symposia, tentoonstellingen en workshops. ArtEZ is daarnaast lid van ELIA, de European League of Institutes of the Arts.

Erasmus+ programma

Er zijn diverse uitwisselingsprogramma's waar studenten aan kunnen deelnemen, zoals het Erasmus+ programma. Met dit programma van de Europese Commissie is het mogelijk om met een zogenaamde Erasmusbeurs aan een Europese partneruniversiteit te studeren of bij een bedrijf of andere organisatie in Europa stage te lopen.

Ga voor meer informatie en de ArtEZ Erasmus+ partners naar Exchange.

Holland Scholarship

Wil je verder weg en studeren, stage lopen of onderzoek doen buiten de zogenoemde Europese Economische Ruimte (dit zijn de EU, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen) dan is er het Holland Scholarship. Deze beurs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap én Nederlandse hogescholen en universiteiten bestaat uit een eenmalig bedrag van € 1.250 en is een tegemoetkoming in je studiekosten.

Wil je in het eerste semester van schooljaar 2022-2023 naar het buitenland? Dan is de deadline van aanmelding 1 mei 2022. 
Wil je in het tweede semester van schooljaar 2022-2023 naar het buitenland? Dan is de deadline van aanmelding 1 december 2022.

Studeren in het buitenland?

Als je plannen hebt om in het buitenland te gaan studeren, dan kun je, voor meer informatie, terecht bij de afdeling Studentenzaken. Op de site van de Rijksoverheid kun je zien wat je allemaal moet regelen.

VSBfonds Beurs

Met de VSBfonds Beurs kunnen studenten na afronding van hun opleiding bij ArtEZ in het buitenland verder studeren of onderzoek doen. Ga voor meer informatie naar intranet (alleen toegankelijk voor ArtEZ-studenten).

Buitenlandse studenten

Ben je een buitenlandse student en wil je in Nederland studeren? Ga dan naar onze Engelse website