Inschrijven en herinschrijven

Ben je na het toelatingsexamen of de auditie toelaatbaar bevonden, dan moet je aan de inschrijfvoorwaarden voldoen om te kunnen starten met je opleiding. Vervolgens moet je je ieder studiejaar herinschrijven.  


In verband met de huidige situatie rondom het Corona virus kan het zijn dat je op 31 augustus 2020 niet aan alle inschrijfvoorwaarden kunt voldoen. In sommige gevallen is uitstel mogelijk. Meer informatie hierover vind je op onze website onder de FAQ voor aankomende studenten.


Wanneer je uiterlijk 31 augustus aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan en je inschrijvingsverzoek via Studielink is afgerond, kun je per 1 september starten met je opleiding bij ArtEZ. De huidige studenten doen een herinschrijvingsverzoek via Studielink om hun studie bij ArtEZ te vervolgen.
Verander je van opleiding bij ArtEZ? Doe dan een nieuwe inschrijvingsverzoek.

De afdeling Studentenzaken informeert alle aankomende en huidige studenten tijdig over het (her)inschrijven. Alle informatie over het (her)inschrijven en het (betalen van) collegegeld kun je nalezen op onze website. Voor een stap-voor-stap beschrijving van het (her)inschrijfproces in Studielink verwijzen wij je naar de Studielink stappenplannen.
Studielink houdt je via e-mail op de hoogte van het verloop van je (her)inschrijvingsverzoek. Check je mailbox dus regelmatig!

Inschrijfvoorwaarden

Nadat je je toelatingsexamen/auditie voor je opleiding bij ArtEZ succesvol hebt afgerond, moet je uiterlijk 31 augustus aan onderstaande inschrijfvoorwaarden voldoen om per 1 september te kunnen starten met je opleiding. 
Let op: Heb je een verblijfsvergunning nodig, dan dienen de documenten uiterlijk op 31 mei ingeleverd te zijn. Lees hier meer over visum en verblijfsvergunning. Neem bij vragen contact op met de afdeling Studentenzaken.

persoonsgegevens

In de meeste gevallen worden je persoonsgegevens door Studielink centraal geverifieerd bij de Basisregistratie Personen (BRP). Als je niet geregistreerd staat bij het BRP ontvang je een e-mail met het verzoek om een kopie van je ID-kaart of paspoort te sturen naar de afdeling Studentenzaken. Deze kopie moet uiterlijk 31 augustus bij de afdeling Studentenzaken binnen zijn.

vooropleiding

Je moet beschikken over een diploma met het vereiste niveau. Voor een HBO studie is een succesvol afgeronde havo, vwo of mbo-4 opleiding een vereiste, voor een Masterstudie is minimaal een Bachelor (of gelijkwaardig) diploma vereist. DUO controleert je vooropleidinggegevens. Wanneer DUO je vooropleidinggegevens niet kan verifiëren, ontvang je een e-mail met het verzoek om een kopie van je diploma en cijferlijst te sturen naar de afdeling Studentenzaken. Deze kopie moet uiterlijk 31 augustus bij de afdeling Studentenzaken binnen zijn.

Meer informatie over de vooropleidingseisen: selecteer je opleiding en ga naar de toelatingsinformatie.

taaleisen

Voor alle opleidingen gelden taaleisen waar je aan moet voldoen. Stuur, wanneer dit van toepassing is, een kopie van je taalcertificaat naar de afdeling Studentenzaken. Deze kopie moet uiterlijk
31 augustus bij de afdeling Studentenzaken binnen zijn.

Meer informatie over de taaleisen: selecteer je opleiding en ga naar de toelatingsinformatie.

collegegeld

Uiterlijk 31 augustus moet je betaling geregeld zijn; meer informatie vind je op de pagina betalen van collegegeld
Je kunt zelf je collegegeld berekenen via onze Collegegeldwijzer
Alle studenten krijgen in juni een bericht van de afdeling Studentenzaken over het betalen van collegegeld.

Studeren met een studiebeperking

Ga je studeren bij ArtEZ en heb je een studiebeperking? Dan is het belangrijk om de studentendecaan hier zo spoedig mogelijk over te informeren. Ga voor meer informatie naar studeren met een studiebeperking.

Collegekaart

Als bewijs dat je staat ingeschreven, ontvang je aan het begin van het collegejaar, een collegekaart. Hierover krijg je bericht van de afdeling Studentenzaken. Ga voor meer informatie naar collegekaart.

Te laat

Voldoe je niet op tijd aan de voorwaarden, dan kun je niet starten of verdergaan met je studie. Je kunt dus ook geen tentamens of examens doen.