Inschrijven en herinschrijven

Ben je na het toelatingsexamen of de auditie toelaatbaar bevonden, dan moet je aan de inschrijfvoorwaarden voldoen om te kunnen starten met je opleiding. Vervolgens moet je je ieder studiejaar herinschrijven.  


Wanneer je uiterlijk 31 augustus aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan en je inschrijvingsverzoek via Studielink is afgerond, kun je per 1 september starten met je opleiding bij ArtEZ. De huidige studenten doen een herinschrijvingsverzoek via Studielink om hun studie bij ArtEZ te vervolgen. Verander je van opleiding bij ArtEZ? Doe dan een nieuwe inschrijvingsverzoek.

De afdeling Studentenzaken informeert alle aankomende en huidige studenten tijdig over het (her)inschrijven. Alle informatie over het (her)inschrijven en het (betalen van) collegegeld kun je nalezen op onze website. Voor een stap-voor-stap beschrijving van het (her)inschrijfproces in Studielink verwijzen wij je naar de Studielink stappenplannen.
Studielink houdt je via e-mail op de hoogte van het verloop van je (her)inschrijvingsverzoek. Check je mailbox dus regelmatig!

Inschrijfvoorwaarden

Nadat je je toelatingsexamen/auditie voor je opleiding bij ArtEZ succesvol hebt afgerond, moet je uiterlijk 31 augustus aan onderstaande inschrijfvoorwaarden voldoen om per 1 september te kunnen starten met je opleiding. Lees ook de uitgebreide informatie over de inschrijfvoorwaarden (download) goed door.

  • voldoen aan de taaleisen en beschikken over een diploma met het vereiste niveau: 
    meer weten? Selecteer je opleiding en ga naar de toelatingsinformatie. 
  • verificatie van persoonsgegevens
  • het betalen van collegegeld

Voor buitenlandse studenten kunnen aanvullende inschrijfvoorwaarden gelden zoals verblijfsdocument en talencursus. Neem hiervoor contact op met de afdeling Studentenzaken.

Wij adviseren non-EU studenten voor 1 juni aan de inschrijfvoorwaarden te voldoen. Wij kunnen dan op tijd beginnen met het aanvragen van visum en verblijfsvergunning. Mocht 1 juni niet haalbaar zijn, neem dan contact op met Studentenzaken.

Studeren met een studiebeperking

Ga je studeren bij ArtEZ en heb je een studiebeperking? Dan is het belangrijk om de studentendecaan hier zo spoedig mogelijk over te informeren. Ga voor meer informatie naar studeren met een studiebeperking.

Collegekaart

Als bewijs dat je staat ingeschreven, ontvang je aan het begin van het collegejaar, een collegekaart. Hierover krijg je bericht van de afdeling Studentenzaken. Ga voor meer informatie naar collegekaart.

Te laat

Voldoe je niet op tijd aan de voorwaarden, dan kun je niet starten of verdergaan met je studie. Je kunt dus ook geen tentamens of examens doen.

Annulering van de inschrijving

Je kunt je inschrijving voor collegejaar 2018-2019 tot en met 31 augustus 2018 kosteloos intrekken of annuleren. Dit doe je via Studielink.