Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Podcast voor 8-plussers, over angst en echt wel dapper zijn

Podcast voor 8-plussers, over angst en echt wel dapper zijn

Soms levert een crisis weer wat moois op.
Stel, je bent bezig met je eindexamen en je hebt een mooie voorstelling in de maak. Dan is daar dat @%$&*virus dat jouw levenswerk aan banden legt, want zo kan dat voelen als je afstudeert. Nog voor je werk af is, realiseer je je, dat jouw voorstelling - en dus jouw afstuderen - het voorlopig zonder applaus moet doen. Althans niet live en een live applaus ontvangt toch het lekkerst.

Balen dus.

Maar… wat nou als je het vooronderzoek, dat toch gedaan moet worden, nu eens heel aantrekkelijk maakt? Zó aantrekkelijk, dat het weer een voorstelling op zich wordt?

Dat is precies wat vier studenten Docent Theater hebben gedaan, in samenwerking met Muziektheater De Plaats. Het resultaat? Een modern hoorspel voor alle 8-plussers. Het thema is bang én dapper zijn, want die twee horen bij elkaar. En als je naar alle vijf afleveringen luistert, ontdek je dat het verhaal heel veel parallellen vertoont met wat ons nu allemaal bezighoudt. En dat is natuurlijk de wereld waarin we allemaal proberen het coronavisus te slim af te zijn.

Ben je acht jaar of ouder? Luister dan naar het verhaal van Yous en Minne op Spotify.

Je kunt het verhaal ook beluisteren op de site van Theater de Plaats.

En het applaus is voor
Concept en regie: Het Collectief Vier: Jolieke BakEvelien KantersLoïs Lint en Bregt van Deursen
Spel: Dorine Aben, Leendert Bosch, Alexander Schuitema, Minne Thomas, Jolieke BakEvelien KantersLoïs Lint en Bregt van Deursen
Begeleiding: Nicole Vervloed
Dramaturgie: Emma Berentsen | Tekst advies: Daniël Klunder | Muziek: Luuk van Rosmalen | Audio design: Rinus Aarts

Over de voorstelling …Wat jij niet ziet
Op een ochtend wordt Minne wakker. Alles is net iets anders dan normaal: ouders smoezen in de keuken, de televisie mag niet meer aan en het pleintje voor het huis ligt er verlaten bij. De ouders van Yous, Minne’s buurjongen en beste vriend, hebben zelfs rode vlekken in hun nek.
Yous en Minne gaan samen op onderzoek uit. Wat is er aan de hand? Wie is de vijand die hun leven zo op de kop heeft gezet? En wat als de vijand niet te vinden is? Is hij misschien onzichtbaar? Hoe kun je strijden tegen iets wat onzichtbaar is?

De voorstelling die naar aanleiding van de podcasts gemaakt gaat worden, is in oktober 2020 te zien.