Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Lacing Lands: moving in relation, door Kseniia Anokhina

Lacing Lands: moving in relation, is een artistiek onderzoeksproject, geschreven, verteld, geïllustreerd en gecodeerd door Kseniia Anokhina, student Design Art Technology in Arnhem. Het is onderdeel van en gemaakt in samenwerking met ArtEZ studium generale voor het programma LAND, over klimaatverandering, eigendom, territorium en kolonialisme en hoe deze zaken zich tot elkaar verhouden. 

Website Lacing Lands: moving in relation


On land, politics and advocacy work, as told through the spaces I found myself in
 
Lacing Lands: moving in relation, door Kseniia Anokhina

"We zijn vergeten hoe sterk we allemaal verbonden zijn aan land, en aan de middelen en ruimte die het biedt, en hoe land alle complexe werkingen van onze politiek en ons dagelijks leven beïnvloedt", schrijft Kseniia. In haar project verkent Kseniia dit idee en het gefragmenteerde, uitgestrekte en gemedieerde landschap. Dat doet zij door op een website intieme ruimtes te creëren van plekken waar ze zich ooit bevond: landen, klaslokalen, geschiedenissen, herinneringen en tijden. Ze maakte een audiovisuele omgeving, waarin ze lezers uitnodigt om verschillende ruimtes te betreden en zo haar verhalen tot zich te nemen.

We nodigen je uit om de verschillende lagen van de verhalen te verkennen en samen met Kseniia Anokhina door de verschillende ruimtes te bewegen.

"Mijn naam is Kseniia, ik ben 20 jaar oud, derdejaars student Art, Design & Technology in Arnhem, en ik heb net mijn stage bij ArtEZ studium generale afgerond. Ik kom uit Moskou en woon momenteel op een heuvel. Ik weet niet precies wat ik ben - ontwerper, schrijver, illustrator, onderzoeker, programmeur - en ik hoef dat ook niet te weten. Maar ik weet dat de verhuizing naar een ander land mijn perspectief enorm heeft beïnvloed. Ik weet dat het bestaan ​​tussen kunst en technologie me in staat stelt om op plaatsen te komen waar ik anders niet zou komen en ik weet dat ik soms niet naar buiten wil, omdat ik bang ben om tegen de heuvel op te fietsen.

Dit project, deze lappendeken, brengt de verhalen van mijn dagelijkse ervaringen samen en laat zien hoe ze mij politiek vormt en hoe urgent het is. Het gaat over ervaringen zoals: de telefoon beantwoorden op een hotline voor demonstranten tijdens onrust in Rusland gedurende 12 uur achter elkaar, of met mijn klas naar open mijnen in het bos van Hambach gaan waar mensen protesteren tegen vernietiging van het bos terwijl enorme, zinloze machines op de achtergrond brullen en dan Bruno Latour lezen over kritieke zones voor Honours Programme op de terugweg terwijl de bus een beetje trilt.

Dit project is een samenvatting van hoe ik mezelf positioneer, en hopelijk een manier om jou te helpen jezelf ook te positioneren.

Je kunt de website bezoeken en verschillende routes volgen: bezoek enkele van de ruimtes waarin ik me bevind en zie hoe onze urgenties elkaar misschien overlappen, lees een kort interview dat dieper ingaat op theorieën en personen die je over deze urgenties wat te zeggen hebben.

Voor de beste ervaring open je de website op uw bureaublad en gebruikt u Chrome of Tor Browser.

Dit project is niet af.

Als volgende stap wil ik de aandacht verleggen van mijn persoonlijke ervaringen naar het creëren van een gecompliceerd archief waarin verbanden worden gelegd met mijn ervaringen. Ik wil graag in samenwerking met onderzoekers en kunstenaars verder werken aan dit project.

Neem contact op als dit je aanspreekt en mail Kseniia Anokhina: K.Anokhina@student.ArtEZ.nl 

ArtEZ studium generale cureert en organiseert bijeenkomsten, lezingen, trainingen, podcasts en publicaties over de stand van zaken en de relatie met de hedendaagse uitdagingen, variërend van directe maatschappelijke vraagstukken tot gewaagde abstracte concepten.