Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

"Claudia Patacca was de doorslag om Klassieke Muziek te studeren"

  • Muziek

Als student Klassieke Muziek leer je je instrument te beheersen natuurlijk, maar je wordt ook ondersteund in het opbouwen van een bestaan als musicus. En daarbij spelen betrokken docenten een cruciale rol. “Ik heb voor ArtEZ gekozen omdat het een heel gezellig conservatorium is. Maar wat voornamelijk de doorslag gaf, was de docent bij wie ik ging studeren. Bij Claudia Patacca. Want die is toch degene die je het vak ook echt leert,” horen we Sarah Konig in de onderstaande video vertellen. Sarah heeft de opleiding Klassieke Muziek gedaan op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en in de video horen we meer over haar ervaringen.

"Claudia Patacca was de doorslag om Klassieke Muziek te studeren"

De opleiding Klassieke Muziek heeft haar geholpen met het ontdekken van haar muzikale identiteit en eigen geluid, wat leidde tot haar finals-voorstelling die verschillende soorten muziek combineerde met dans, acteren en beeld. Hoewel na het afstuderen het werkveld breed is, wil Sarah het liefst zelf op het podium. “Ik heb in Nijmegen op de vrije school gezeten. Daar was ik bij een concert van oud-leerlingen, waarbij een ervan de sopraan zong. Toen dacht ik: als een oud-leerling het kan, dan wil ik dat ook leren en kunnen." 

Ontwikkel alle competenties voor een bestaan als beroepsmusicus

Tijdens de tweetalige opleiding Klassieke Muziek ontvang je intensieve loopbaanbegeleiding en werkveldstages waardoor je je talent leert om te zetten in een toekomstvisie. Jij bepaalt hoe jij jouw rol als musicus in de samenleving wil vervullen. Want je instrument tot in de puntjes beheersen is belangrijk, maar het opbouwen van een bestaan als musicus minstens net zo. Betrokken docenten helpen je met het ontdekken van je muzikale identiteit en eigen geluid. Je ontwikkelt alle competenties die je nodig hebt voor een bestaan als beroepsmusicus. Nadat je afgestudeerd bent, kun je programmeren, lesgeven of zelf op het podium staan.

Meer informatie over de opleiding

Volg Sarah