Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Kunstbende-winnaar Milou heeft zin in haar nieuwe studie bij ArtEZ

  • Beeldende Kunst

Milou Laroussiyen is eerstejaarsstudent van de opleiding BEAR Fine Art in Arnhem. In juli won Milou Kunstbende 2022 – hét platform voor jonge makers van 13-18 jaar - in de categorie Expo. Dat ze superveel zin heeft om te starten met haar studie bij ArtEZ, is te zien in de video hieronder. De energie spat van je scherm!

Kunstbende-winnaar Milou heeft zin in haar nieuwe studie bij ArtEZ

Milou deed mee aan bijna alle Kunstbende-workshops die er waren. “Ik heb zo veel nieuwe mensen leren kennen bij Kunstbende. En de finale was heel erg leuk, het was een soort festivaldag. ”

Van Kunstbende naar ArtEZ

De ervaringen die Milou opdeed tijdens Kunstbende zijn enorm waardevol en handig tijdens haar studie bij ArtEZ. Bij de opleiding BEAR Fine Art is experimenteren namelijk één van de belangrijkste manieren om te ontdekken wat voor een kunstenaar je bent, waar je voor staat en wat je wil maken. Jezelf helemaal laten onderdompelen in de meest uiteenlopende mogelijkheden zorgt ervoor dat je alles uit je studie kunt halen.

Zoektocht naar de juiste opleiding

“Ik heb gekozen voor een opleiding in de richting beeldende kunst, omdat ik altijd al veel bezig was met sculptuur en schilderen. Én beeldende kunst is de breedste richting, dus dan kun je nog alle kanten op.”

"Toen ik op zoek was naar een opleiding, ben ik bij veel kunsthogescholen gaan kijken. Bij ArtEZ vond ik de sfeer het beste."

Klaar voor de start

Milou heeft net de introductiedagen van ArtEZ achter de rug. Net als bij Kunstbende, volgde Milou tijdens de intro ook allerlei workshops in verschillende categorieën, deze keer was dat met haar nieuwe Arnhemse medestudenten. “Ik verwacht dat ik bij de opleiding BEAR Fine Art vooral veel dingen ga proberen, maken en leren. Daar heb ik nu al zin in.”

"Ik heb superveel zin om te beginnen bij ArtEZ. Ik ben benieuwd wat voor lessen we krijgen."

ArtEZ en Kunstbende wijzen samen jong creatief talent de weg

ArtEZ is al sinds 2005 één van de hoofdpartners van Kunstbende. Onze gezamenlijke missie is om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen en om jonge mensen te stimuleren om het maximale uit hun kunstzinnige talent te halen. 


Videocredits:
OKRA videos & design
Camera en montage: Victoire Elekonawo
1st AC: Chris Diepenhorst