Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Hoe de mens de natuur vervormt

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving

“Ik vind het fascinerend hoe de mens met natuur omgaat. Niet per se de relatie tussen mens en natuur, maar de mens die de natuur probeert te vervormen,” vertelt Sterre Arentsen. Sterre studeert af bij de opleiding Crossmedia Design aan AKI ArtEZ in Enschede en neemt je mee in haar fascinatiewereld. Ze geeft een preview van haar eindwerk: een fotoserie van twaalf foto’s die ze in de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Hoe de mens de natuur vervormt

Sterres fotoserie laat zien hoe ze kijkt naar de natuur en hoe de mens met natuur omgaat:

Je eigen weg vinden bij AKI ArtEZ

Sterre vertelt dat de opleiding Crossmedia Design openstaat voor allerlei perspectieven. “Deze opleiding verwelkomt verschillende soorten mensen en ideeën. De docenten vinden het leuk als een leerling een opdracht compleet anders aanpakt dan eigenlijk de bedoeling is. Je mag out of the box denken hier.” Ze legt uit dat Crossmedia Design een studie is waar je niet slechts één medium behandelt, maar juist in aanraking komt met allerlei verschillende media. "Zo leer je bijvoorbeeld niet slechts een poster of sculptuur te maken, maar je bepaalt per moment wat je gaat inzetten. Ik vind het een fijne opleiding omdat AKI ervoor bekend staat dat het een vrije academie is. Je mag doen wat jij denkt dat goed is, waar jij je goed bij voelt, en wat bij jou past. Je zit nooit vast aan één ding, je vindt je eigen weg in deze academie.”

"Ik wil graag een master in het buitenland doen, maar dat komt nog wel. Ik ben heel tevreden met waar ik nu ben.”

Crossmedia Design

De unieke opleiding Crossmedia Design in Enschede leidt je op tot een gewilde ontwerper die op de hoogte is van het hele medialandschap. Je kiest daarin zelf je eigen positie. Tijdens de studie wordt de nadruk gelegd op je individuele ontwikkeling en keuzes. Je krijgt toegang tot uitstekend uitgeruste werkplaatsen en je eigen atelier. Nadat je afgestudeerd bent, mag je de titel Bachelor of Arts voeren en kan je onder andere aan de slag als zelfstandig mediaontwerper of bij een ontwerpbureau als creatief strateeg.

Ontdek Crossmedia Design