Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Welcome to Pleasure Island

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater

Pleasure Island is een jaarlijks interdisciplinair project waarbij 200 Arnhemse eerstejaars en tweedejaars studenten van de zeven uitvoerende bacheloropleidingen gemixt worden en een week lang samenwerken in groepjes. In iedere groep vind je studenten theater, dans, muziek, schrijven en beeldende kunst. Eén groot broeinest dus. En wat gebeurt er als je studenten van al die disciplines bij elkaar zet? Dat ontdek je in de impressie hieronder.

Welcome to Pleasure Island

Studenten van de Arnhemse bacheloropleidingen Jazz & Pop, Muziektheater, Dans, Toneelschool, BEAR Fine Art, Composition for Film and Theatre en Creative Writing werkten in april 2022 samen onder externe artistieke begeleiding van Zuhause op een buitenschoolse locatie. Iedere groep werkte een week lang samen aan een presentatie die aan het einde van de week werd bezocht door het grote publiek. En dit jaar kon dat eindelijk weer fysiek op locatie! Het proces is alles en het resultaat mag er wezen:

Je leert om op een andere manier naar dingen te kijken. Als ik de mensen waarmee ik contact had nu weer op school zou zien lopen, zou ik vragen wanneer we weer iets gaan doen.
Esmee, student Muziektheater

Maken, maken en nog eens maken

De week van het Pleasure Island-project is enorm leerzaam voor studenten. Aan het begin kan werken met studenten van andere disciplines spannend zijn, maar aan het einde ben je een heel bijzondere ervaring rijker. Samenwerken met studenten van andere opleidingen is inspirerend voor je eigen praktijk én je maakt connecties voor het leven. Je gaat in sneltreinvaart een maakproces door en bent geprikkeld om vanuit andere invalshoeken te kijken.

 

Begin zo snel mogelijk. Ga de vloer op, ga maken en maak vooral plezier.
Davey Bakker, artistiek begeleider, Zuhause

Ontdek de bacheloropleidingen

Lijkt het jou leuk om aan één van deze Arnhemse opleidingen te studeren? Ontdek dan meer over:

 

Ik vond het leuk om mijn expertise even los te laten.
Milou, student Creative Writing