Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
SietskeBarten-header
Sietske Barten

De Grote Boze Goden

Sietske zoekt altijd de grenzen op en heeft niet echt een comfortzone. Ze creëert graag fantasierijke werelden waarin dieren en de natuur de hoofdrol spelen. Van vogelveren tot takken, Sietske weet overal wel een ‘kwast’ van te maken. Inspiratie kan ze uit van alles halen; van scheuren in de straat tot het observeren van de gewone dingen om haar heen. Ook haar hond Jip is een grote inspiratiebron voor haar en staat vaak model.

Sietske noemt zichzelf ook wel eens educatieve verteller. Ze vindt het leuk om iedereen feitjes te leren. Wist je bijvoorbeeld al dat de mens van nature de neiging heeft om dingen in hokjes te plaatsen? Zij het goed of fout, schattig of lelijk? Dit doen wij om de wereld te vereenvoudigen en beter te kunnen begrijpen. Dit is ook hoe stereotypes ontstaan en waarom de wolf een slechte reputatie heeft. Maar wolven zijn niet goed of slecht, het is simpel ‘de natuur’.

De Grote Boze Goden vertelt in beeld en tekst het verhaal van Fenrir, een kolossale wolf uit de Noordse mythologie. Het boek wordt vanuit het perspectief van de wolf gelezen, maar in beeld komen verschillende versies van de wolf voorbij, zodat je zelf kan kiezen hoe je de wolf wilt zien.

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.