Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Wat is concept in het interieur?
Alle opleidingen   Wat is concept in het interieur?

Wat is concept in het interieur?

 • Voortraject
 • 6 middagen
 • Nederlands
 • Zwolle

Heb jij gevoel voor ruimte, vormgeving en sfeer, zit jij in de laatste fase van het mbo en ben je aan het oriënteren op een ruimtelijke vervolgopleiding op een kunstacademie? Meld je dan aan voor het voortraject voor de Associate Degree Interieurvormgever “Wat is concept in het interieur?”

Ontdek meer

Wat is concept in het interieur?

In het kort

 • Eerste kennismaking met conceptvorming en -denken
 • Begeleiding van professionele vormgevers en interieurarchitecten
 • De perfecte voorbereiding op je toelating van de Associate Degree Interieurvormgever

Programma 

Het voortraject 'Wat is concept in het interieur?'' in Zwolle biedt jou een eerste kennismaking met de opleiding AD Interieurvormgever. Je maakt met deze module uitgebreid kennis met het creatieve proces van conceptontwikkeling. Van het bedenken tot het uitdiepen en optimaliseren van je concept en ontwerp. Je doet niet alleen een stevige theoretische basis op, maar je werkt ook praktijkgericht en past gelijk je kennis toe in realistische cases, bijvoorbeeld het conceptualiseren van een muziekfestival. Wat je maakt, kun je opnemen in je portfolio voor toelating.

Het voortraject bestaat uit 6 workshops van professionele vormgevers en interieurarchitecten. De workshops zijn zo ingericht dat je deze zowel digitaal als fysiek kunt volgen. Houd rekening met 3 fysieke en 3 digitale workshops. Elke workshop duurt gemiddeld 3 uur en bestaat uit theorie, presentaties en een praktijkopdracht. Na het doorlopen van het voortraject ontvang je een certificaat van deelname.

Inhoud per workshop:
 1. Kick-off en Kennismaking: Wat is een concept?
 2. Welke methodes zijn er om een concept te ontwikkelen?
 3. Conceptboard en beeldverhaal ontwikkelen.
 4. Hoe kom ik tot een conceptnaam en ontwerpuitleg?
 5. Ontwerpconcept samenvatting van de workshops: Wrap-up.
 6. Presenteren van je concept: Hoe doe je dat?

Data

Zes woensdagmiddagen in april en mei 2024, van 15.00 tot 18.00 uur. De sessies vinden fysiek of digitaal plaats op de volgende data: 3, 10, 17, 24 april en 1, 8 mei.

Kosten

€200,-* Excl. Materiaalkosten. Cursusgeld te voldoen voor de start van het voortraject.

Aanmelden

Meld je hier aan

Meer weten?

Heb je vragen over het voortraject  ‘Wat is Concept in het interieur?’, neem dan contact op met Inge van Keulen (Interieurarchitectuur.Zwolle@ArtEZ.nl).