Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Vooropleiding Art & Design

Vooropleiding Art & Design

  • Voortraject
  • 18 zaterdagen
  • Nederlands
  • Zwolle

Wil jij werken aan jouw portfolio? Of twijfel je nog over de studierichting die je wilt gaan volgen? Tijdens de Vooropleiding ontwikkel je jezelf en je werk in 18 zaterdagen. Je krijgt lessen in alle verschillende kunstdisciplines van de ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle. Zo ontdek je wat het beste bij jou past.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. Vimeo
  3. Instagram
Vooropleiding Art & Design

Waarom kiezen voor de Vooropleiding bij Art & Design Zwolle?

Zoek de verdieping

Je krijgt een half jaar de tijd om je echt te verdiepen in de verschillende vakgebieden en om je eigen motivatie te ontdekken.

Leer nieuwe technieken

Je krijgt les van docenten die zelf kunstenaar zijn en je leert werken met nieuwe technieken en technologie.

Leer impact maken met kunst

Je leert hoe je met jouw werk aandacht kan vragen voor vraagstukken uit de maatschappij.

Nieuwe perspectieven

De vooropleiding is voor iedereen toegankelijk en er is geen toelating. Zo leer je veel verschillende mensen kennen.

Helpt bij je studiekeuze

Je maakt kennis met alle bachelors van Art & Design Zwolle en ontdekt zo wat de juiste opleiding is voor jou.

Bouw aan je portfolio

Tijdens de vooropleiding bouw je een portfolio op. Dat is een goede voorbereiding op een toelating bij één van de bachelors.

Groei als kunstenaar of ontwerper

Tijdens de Vooropleiding leer je de Academie voor Art & Design in Zwolle kennen. Je krijgt les van docenten die zelf werkzaam zijn in de vakgebieden van de academie: Animation Design, Comic Design, Graphic Design, Illustration Design, Interieurarchitectuur en Interieurvormgever. De docenten laten je kennismaken met verschillende technieken, geven je nieuwe inzichten en feedback op je werk. Zo helpen ze je groeien als kunstenaar of ontwerper. Op de Vooropleiding maak je nieuw werk, ontmoet je nieuwe mensen en ontdek je hoe je op een nieuwe manier kunt kijken naar naar je werk en naar de wereld om je heen. Door hier veel vragen over te stellen, ontdek je jouw visie als kunstenaar of ontwerper. Welk verhaal wil jij vertellen?

Voorbereiding op de bachelor

De Vooropleiding is een goede basis voor de toelating voor één van de bacheloropleidingen van de academie. Let wel op: het is geen garantie dat je wordt toegelaten. Wél vergroot je je kansen. Je bent namelijk een half jaar lang bezig met de oriëntatie op de verschillende opleidingen, met jouw redenen om kunst te willen maken en met het opbouwen van je portfolio.

Andere voortrajecten

De Vooropleiding van ArtEZ is één van de vele voortrajecten die je kunt volgen. Er zijn ook minder intensieve trajecten, namelijk de Oriëntatiecursus van 8 dagen en een korte Introductiemodule van 4 ochtenden. Ben je specifiek geïnteresseerd in de opleiding tot Docent Beeldende Kunst & Vormgeving? Daarvoor kun je de Vooropleiding Docent BKV volgen. En ben je geïnteresseerd in een opleiding op het gebied van Interieur? Dan is het voortraject Wat is concept in het interieur? interessant voor jou!

Verder kun je de Vooropleiding Art & Design ook volgen bij de ArtEZ academies in Arnhem en Enschede.