Vooropleiding Art & Design

Programma

"Na de vooropleiding stroom je makkelijker door naar het specifieke onderwijs van een kunsthogeschool. Je krijgt een goed idee van het tempo van de studie en de sfeer op de academie."

Christine van der Heide
Coördinator Vooropleiding Art & Design Enschede

Programma

In 18 zaterdagen leer je hoe een beeldende of ontwerpopdracht op de academie aan je wordt gesteld en komen alle aspecten van het studeren aan de academie aan bod.

Jouw individuele ontwikkeling en talent staan voorop in de lessen. Je bent zelf aan het werk en maakt uitgebreid kennis met de wereld van beeldende kunst en design. Je gaat onder andere schilderen, fotograferen en ruimtelijk werken. Je werkt in de grafiekwerkplaats. Je denkt na over de betekenis van je werk. Je communiceert met diverse media voor 2D en 3D projecten. Daarnaast krijg je een goed beeld van de studierichtingen Crossmedia Design, Fine Art en Moving Image. Tegelijker tijd bouw je een portfolio op en krijgt je een persoonlijk advies over jouw geschiktheid voor de academiestudie.
 
De Vooropleiding Art & Design in Enschede bestaat uit 4 modules van 4 zaterdagen en 1 module van twee zaterdagen. Je kunt de vooropleiding in zijn geheel volgen, 18 zaterdagen, of je aanmelden voor losse modules. Als je alle modules volgt, dan ontvang je het Certificaat van de vooropleiding. Per module krijg je les van twee docenten van AKI ArtEZ. Je werkt in een groep aan de opdrachten, die iedereen op eigen wijze zal aanpakken. Meestal maak je individuele werkstukken, maar er kan ook een gezamenlijk resultaat ontstaan. Alle deelnemers krijgen individuele begeleiding en feedback op hun werk.
 
module 1: vlak,vorm en kleur en fotografie,      4 zaterdagen, start 16 september 2017.
module 2: ruimtelijk werk, materiaal onderzoek  4 zaterdagen, start 14 oktober 2017.
module 3: digitale media en grafiek,                  4 zaterdagen, start  25 november 2017.
module 4: ruimtelijke en visuele communicatie, 4 zaterdagen, start 13 januari 2018.
module 5: portfolio samenstelling en advies,      2 zaterdagen, start 10 februari 2018.
 
De modules 1,2,3,4 kosten € 168,- per stuk.
De module 5 kost €90,-. (Exclusief materiaal kosten van totaal ± € 50,-)
Bij aanmelding in 1 keer voor alle modules € 720,-