Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Voortraject
Menu Vooropleiding Art & Design
Vooropleiding Art & Design

Sam van Gils

Sam van Gils


“Fashion Design leek me helemaal niets. Nu denk ik er zelfs over Fashion Design als studie te kiezen!”

Sam

Sam van Gils zit in 5VWO en volgt de Vooropleiding Art & Design in Arnhem.

Sam: Ik word heel blij van deze opleiding. Het is zo divers! We verkennen veel verschillende terreinen; ruimtelijk ontwerpen en vormgeven in 2D, grafisch ontwerpen, tekenen en schilderen, fashion, design en nog veel meer. Je leert ook tentoonstellingen in te richten en je eigen werk te presenteren. De sfeer is heel fijn en je wordt goed begeleid.

Anders kijken
Door deze vooropleiding te doen, kom ik in aanraking met zaken waar ik nog nooit over heb nagedacht. Ik leer nu hoe je dingen anders kunt bekijken of gewoon anders kunt doen. Dat helpt me enorm verder bij mijn eigen ideeën!
Het verrassende is dat sommige opleidingen anders zijn dan ik gedacht had. Fashion Design bijvoorbeeld: leek me helemaal niets. Nu vind ik het juist heel leuk en denk ik er zelfs over Fashion Design als studie te kiezen!

Combineren met school
Ik ben graag actief. Bij mij op school is een coach die leerlingen helpt en begeleidt bij het regelen van extra uitdagingen. Ik heb eerder vakken op de HAN kunnen gevolgd. Maar nu ben ik vooral actief bezig met de Vooropleiding. Ik heb de schuur achter het huis van mijn moeder al in gebruik genomen als atelier.

En…weet je al welke studie het straks wordt?
Ik denk toch de kunstacademie. Van mijn bezoeken aan de open dagen van universiteiten werd ik niet echt blij. Graphic Design is beslist een optie, maar ruimtelijk werken trekt me daarentegen ook heel erg. En wat ik al zei, Fashion sluit ik ook niet uit ...