Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Verkorte Vooropleiding Docent BKV
Menu Verkorte Vooropleiding Docent BKV

Programma

Programma

Tijdens acht zaterdagen bereid je je voor op het studeren aan een kunstacademie en krijg je een goed beeld van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Jouw persoonlijke ontwikkeling en talent staan voorop tijdens de lessen en je maakt kennis met verschillende manieren van beeldend werken.

Het programma start eind januari en bestaat uit acht lesdagen waarbij je les krijgt van verschillende docenten. Deze docenten werken vanuit een eigen expertise. Elke lesdag wordt afgesloten met een werkbespreking. Zo leer je te reflecteren op jouw eigen werk en dat van anderen. Hierbij komen verschillende educatieve werkvormen aan bod. Op de laatste lesdag presenteer je al het werk dat je tijdens de vooropleiding gemaakt hebt. Daarvoor maken we een kleine tentoonstelling. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Tijdens deze vooropleiding werk je naast korte opdrachten ook aan een doorlopende opdracht. Dat is een individueel onderzoek en wordt onder begeleiding uitgewerkt. Een belangrijk onderdeel van deze opdracht is kunsttheorie.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Ruimtelijke vormgeving en ontwerpopdrachten.
  • Opdrachten in verschillende technieken en media.
  • Doorlopende opdracht: ‘Individueel onderzoek’.
  • Kunsttheorie en diverse educatieve werkvormen.
  • Excursie naar een actuele tentoonstelling.

De vooropleiding is een goede voorbereiding voor het toelatingsexamen bij de bachelorstudie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.