Summer School Circular Fashion

Doelgroep

Het programma is ontwikkeld voor vormgevers, wetenschappers en professionals uit de modebranche die meer willen weten over hoe zij kunnen bijdragen aan het creëren van een eerlijkere, schonere en meer duurzame modebranche. Deelname staat ook open voor PhD- en MA-studenten die aan dit onderwerp werken.

Resultaat

Na werken in multidisciplinaire teams ben je in staat de onderliggende waardesystemen van mode te herformuleren, te denken en te handelen als een changemaker en/of als een visionaire leider binnen je organisatie, waarbij je onderdeel bent van een grotere maatschappelijke beweging en een kritische modegemeenschap die het modesysteem op het punt van ecosystemen fundamenteel wil veranderen.

Praktische informatie

  • Het cursusgeld is € 2495 voor deelnemers uit de modebranche en € 1995 voor PhD-studenten.
  • Sluitingsdatum van de inschrijving: 19 augustus 2019
  • Locaties: Wageningen Campus, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en locaties in Nederland
  • Drie weken voor aanvang van de Summerschool ontvangen deelnemers meer informatie en een uitgebreid programma.
  • Maximaal aantal deelnemers: 35
  • Deze Summerschool is opgezet in het kader van het Circular Fashion Lab. Dit lab is een initiatief van Wageningen University & Research in samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten.
  • Inschrijven
  • Meer informatie over de cursus

 


Het wordt steeds urgenter de kracht van mode in te schakelen om een sociaal-culturele en economische transformatie te bewerkstelligen. We moeten het problematische lineaire modesysteem met zijn snelle ‘wegwerp’-modecultuur doorbreken. Hoe kunnen we changemakers op het gebied van circulaire mode worden? In deze kritische leergemeenschap voor mode stappen we over we het egogestuurde karakter van mode heen en leren we van ecosystemen in de natuur. We leren actief kunst, vormgeving en wetenschap samen te brengen om bij te dragen aan een culturele paradigmaverschuiving op basis van alternatieve waardensystemen.

Cursusleider

Deze Summerschool staat onder leiding van dr. Kim Poldner, Wageningen University & Research, in samenwerking met het Lectoraat Mode en het Centre of Expertise Future Makers van de ArtEZ hogeschool voor de kunsten.