Popacademie

Na je studie

"Voor mijn afstudeerproject organiseerde ik een groot festival: Enschede Rocks.

Ik werd daarbij beoordeeld op de organisatie daarvan (vanwege mijn minor muziekmanagement) en op mijn bands en songwriting."

Alex Freise
Oud-student

Na je studie

Na je studie Popacademie voer je de titel Bachelor of Music. Je afstudeerproject is je introductie binnen de popindustrie. Het project kan een performance, eigen EP, label of onderneming zijn.

Van popmusicus tot singer-songwriter en meer

We zien oud-studenten in de gehele popsector terug: van performing artist tot popmusicus met een eigen label of boekingskantoor. Ongeveer 95 procent van de afgestudeerden aan de Popacademie werkt ook daadwerkelijk in het vakgebied waarvoor hij of zij is opgeleid. Bekende oud-studenten zijn o.a. Stefany June, Luxuslaerm, Miss Montreal, Krystl en Nils Krake. 

Zelfstandig musicus

Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf. 


Single 'Loves like she lives' van alumnus Nils Krake (april 2015), geschreven en geproduceerd door onze songwritingdocent Tjeerd van Zanen.

Doorstuderen  

De masterstudie Popacademie sluit uitstekend aan op de bachelor. In deze masteropleiding kun je je verder specialiseren in de richting die je het meest aanspreekt. De tweejarige studie Docent Muziek op maat kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs.