Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Popacademie

Na de studie

Na de studie

Heb je de studie afgerond, dan ben je klaar om aan de slag te gaan in de popmuziek. Jouw afstudeerproject is tegelijkertijd je introductie in de popmuziek. Of dat nu een performance, album, label of onderneming is die je als afstudeerder presenteert.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de Popacademie in Enschede mag je de titel Bachelor of Music (BMus) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 34739. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Aan het werk

Afgestudeerden van de Popacademie komen op verschillende plekken terecht. Uiteraard als uitvoerend muzikant, maar ook als muzikant met een eigen label of binnen een boekingskantoor. Bijna alle afgestudeerden van de Popacademie (90 procent) komen ook in de sector aan het werk. Bekende oud-studenten zijn Jeangu Macrooy, Krystl, Miss Montreal, Stefany June, Luxuslaerm en Nils Krake.

Doorstuderen?

Je kunt ook doorgaan met een masterstudie. The Sound of Innovation is een masteropleiding die perfect aansluit op de Popacademie. In deze master kun je een specialisatie volgen in de richting die je het meeste aanspreekt. Ook kun je de tweejarige studie Docent Muziek op Maat volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs.


^ Voorbeeld voor ondernemerschap in muziek:  afstudeer film van Tim Kampman over het online boosterfestival, de band tricklebolt en het werken in de muziek industrie.