Popacademie

Drums

Naast trommeltechniek, coördinatie, stijlverkenning, met sequencers en clicktracks werken, side-reading en instrumentgericht lezen, leer je je te ontwikkelen binnen bands en daar je onvermoede talenten te ontplooien.

Denk aan bandleider, arrangeur of studiotechnicus. Je maakt kennis met o.a. PA (geluidssysteem) en studiotechnieken, arrangeren en percussie. Dit alles met als doel je optimaal te laten functioneren als muzikant en als onderdeel van een band.

De hoofdvakles gaat intensief in op het ontwikkelen van grooves en tempobewustheid. Je eigen stijlverkenning wordt ondersteund en je ontwikkeling in veelzijdigheid en inzetbaarheid wordt gestimuleerd. Mede daarom zal ook wekelijks je leesvaardigheid in breedste vorm worden onderwezen en getoetst. Je leert in je hoofdvak ook om te gaan met loops en deze zelf samen te stellen via harddisk recording en midi-sequencing.

De wekelijkse techniekles ondersteunt het hoofdvak. Je leert onder meer rudiments toe te passen over het hele drumstel en trommeltechniek met de daarbij behorende oefeningen. Het hoofdvak en de bands sluiten goed op elkaar aan. Wat je onderzoekt in je hoofdvak kun je meteen in de praktijk brengen. En wat de bandcultuur van je eist als drummer wordt in je hoofdvakles ondersteund.

Toelatingseisen Drums

Om de studie in vier jaar te kunnen afronden, verwachten we al een behoorlijk niveau bij aanvang van je studie. Je niveau en ontwikkelbaarheid wordt getoetst tijdens de toelating.

  • Voorspelen van minimaal twee in stijl uiteenlopende stukken die representatief zijn voor wat je kunt.
  • Ritmetest: een ritme vasthouden bij het meespelen van een sequenser, waarbij de groove voor een steeds langere periode wordt weggelaten.
  • Coördinatie: rudiments toepassen in grooves.
  • Techniek.
  • Noten lezen (inclusief aanwijzingen t.a.v. ritme en vorm), zowel begeleidend als solistisch.

 Bekijk de instructievideo Drums:

 Bekijk de instructievideo Theorie: