Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Master
Menu Performance Practices
Performance Practices
Master   Performance Practices

Performance Practices

  • Master
  • 2 jaar, voltijd
  • Engels
  • Arnhem

Verdiep en ontwikkel je artistieke activiteiten door middel van onderzoek, onder begeleiding van ervaren (gast)docenten en inspirerende tutors en kunstenaars uit het internationale veld van de uitvoerende kunsten. 

  1. Er zijn geen open dagen gepland. Neem contact op met de opleiding als je meer wilt weten over deze opleiding.

Performance Practices

In het kort

  • een tweejarig, voltijds en deels op locatie praktijk-als-onderzoeksprogramma bestaande uit intensieve collectieve perioden op locatie afgewisseld met individuele onderzoeksperiodes. 
  • stelt je in staat om je artistieke onderzoek binnen de bredere context van je vakgebied een plek te geven en je bewustzijn als kunstenaar te scherpen. 
  • deels op locatie, met een uitdagende mix van colleges, onderzoeksessies, seminars, workshops, performancebezoeken, individuele ateliers en peersessies.
  • kwalitatief hoogstaand onderwijs met gerenommeerde (gast)docenten en theoretici uit het (inter)nationale professionele werkveld (o.a.) Jonathan Burrows, Lotte van den Berg, Janez Janša, Bruno Listopad, Meg Stuart, Dood Paard, Alana Jelinek, Bojana Cjevic, Ana Vujanovic en meer recentelijk, met David Weber-Krebs, Danae Theodoridou, Sarah van Lamsweerde, Ant Hampton en Zhana Ivanova.
  • wil verder gaan dan het binaire model van theorie versus praktijk en erkent en stimuleert daarom pluraliteit in artistiek onderzoek.

De Master of Performance Practices nodigt choreografen, theatermakers, dansers, acteurs, scenografen en dramaturgen uit en biedt hun de mogelijkheid om artistieke activiteiten door middel van onderzoek, dramaturgie, en peer-sessies te verdiepen onder begeleiding van ervaren docenten en inspirerende gastdocenten en kunstenaars uit het internationale veld van de uitvoerende kunsten.

Afgestudeerden verkrijgen een internationaal erkende mastertitel. Je hebt een kritische visie op de toekomst van je artistieke werkpraktijk en je kunt je duidelijk positioneren in een complexe en veranderende wereld.

Lees meer over de master Performance Practices op de Engelse website!