Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Muziektherapie

Projecten Muziektherapie

Projecten Muziektherapie

Door mee te doen aan de diverse projecten ontwikkel je algemene beroepsvaardigheden, zoals samenwerken en organiseren. 

ArtEZ Koorklas

Alle eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Docent Muziek zingen in de koorklas, samen met de studenten Muziektherapie. Er zijn twee projecten per jaar (één klassieke, één pop/jazz) met elke keer een ander thema, waarbij de dirigent kan wisselen. Het project wordt afgesloten met een voor publiek toegankelijk concert op een externe locatie. Ook instrumentalisten spelen tijdens die concerten mee in een solistische of begeleidende rol.

Muziektherapie Improvisatieweek 

Elk jaar in oktober vindt er een gezamenlijke Improvisatie Projectweek plaats van Muziektherapie en Docent Muziek. Onder leiding van gerenommeerde gastdocenten uit binnen- en buitenland werk je vanuit muziek, dans en theater toe naar een spectaculaire eindpresentatie. Gastdocenten zijn onder meer Paul Griffiths (muziekimprovisatie), Adriaan Luteijn (dans) en muziek(theater)docenten.

Met gastdocent Paul Griffiths

Muziektherapie en Docent Muziek: gezamenlijk jaarthema

Voorbeeld van een jaarthema: Songlines naar het boek van Bruce Chatwin. Binnen de Aboriginal-cultuur bestaat iets pas, als het is opgenomen in een lied.
Door het landschap vast te leggen in liederen, ontstaan de Songlines. 

Muziektherapie: Projectweek

Ieder jaar organiseert de opleiding Muziektherapie een projectweek. In 2015 stond deze in het teken van interculturele muziektherapie. Welke invloed heeft cultuur op mensen, op muziek, op interactie, communicatie, hulpvraag en vooral wat betekent dat voor muziektherapie? Wat is essentieel in muziek als je werkt met getraumatiseerde mensen uit andere culturen? 

Tijdens de projectweek kregen de studenten muziek aangereikt uit verschillende culturen. Muziektherapeuten met verschillende achtergronden gaven workshops over hun ervaringen met mensen met een andere achtergrond. Ook werd stil gestaan bij andere muzikale stijlen, om ze vervolgens gezamenlijk uit te proberen en ermee te oefenen.

ArtEZ Finals

Tijdens deze gezamenlijke projectweek met de opleidingen Docent Muziek Zwolle en Muziektherapie wordt het beste gepresenteerd uit de Improvisatieweek, de Koorklassen, de ensembles van het hoofdinstrument en de Werkplaats Muziektheorie.