Muziektheater

Visie

"Een muziektheater performer weet muziek, theater en andere disciplines naar zijn eigen hand te zetten. De studie Muziektheater is een makersopleiding waarin je vanaf jaar 1 eigenzinnige muzikale performances, installaties en voorstellingen maakt."

Maarten Verhoef
Hoofd Muziektheater

Visie

Bij Muziektheater studeren eigenzinnige, creatieve, makend ingestelde musici en performers die zowel toneel, dans, beeldende kunst, literatuur, mode en muziek naar hun hand kunnen zetten in het creëren van iets nieuws: een muziektheaterperformance.

De studie Muziektheater werkt vanuit de overtuiging, dat de muziektheatermaker van morgen niet meer creëert vanuit één enkele discipline. Muziektheaterstudenten combineren muziek en theatrale performatieve vaardigheden tot eigenzinnige maatschappelijke geëngageerde performances. ArtEZ Muziektheater leidt jou, binnen een interdisciplinaire omgeving, op tot een veelzijdige muziektheaterperformer.

Veelzijdige muziektheaterperformers

Als aankomend muziektheaterperformer krijg je zowel een muzikale als een theatrale scholing. Theaterregisseurs, choreografen, performers, musici en componisten maken je vertrouwd met alle aspecten van het toekomstige werkveld. Naast voorstellingen in de eigen ruimtes van ArtEZ richt de opleiding zich op kleine en grote vlakke-vloer theaters en op binnen- en buitenlocaties. Projecten tijdens de opleiding variëren: van klassiek Grieks drama tot video-opera, van muziektheater op locatie tot een muziektheaterperformance in een vlakke-vloer zaal. Je wordt opgeleid tot een veelzijdige muziektheaterperformer voor wie het samenwerken met acteurs, dansers, beeldend kunstenaars, schrijvers, vocalisten en instrumentalisten de gewoonste zaak van de wereld is.

Canon ArtEZ Muziektheater

Lees / hoor hier welke voorbeelden ons (nog steeds) inspireren.