Muziektheater

Projecten

Gedurende de studie zijn er jaarlijks verschillende projecten. Voorbeelden zijn:

BOT

Samen met de makers van muziektheatergroep BOT maken eerstejaars studenten een voorstelling op locatie. Zij laten zich daarin inspireren door de klanken en het geluid die deze specifieke locaties oproepen.

Kunstnacht

Aan de Kunstnacht in september in Nijmegen leveren studenten van Muziektheater een muzikale theatrale bijdrage.

PopArts Bellevue

Studenten van het derde jaar maken de openingsact voor het internationale poppen/beeldend theaterfestival PopArts in Amsterdam.

Performance op locatie

Jaarlijks maken de tweede- en derdejaars studenten een performance buiten de deur. Zo waren ze de afgelopen jaren te gast in Diepenheim, het Orgelpark in Amsterdam en bij de PeerGrouP in Drenthe.

B!INGO

Studenten Muziektheater werken een week samen met studenten van Jazz & Pop en andere kunstdisciplines van ArtEZ Arnhem, bijvoorbeeld Fine Art, Dans, Theater en Creative Writing. Door dit project worden studenten geprikkeld interdisciplinair te denken en te werken.

Voorstellingen

Elk jaar treden zowel de eerstejaars, de tweedejaars als de vierdejaars studenten naar buiten (meestal in theater Aan de Rijn) met een volwaardige voorstelling onder leiding van een bekende regisseur, componist, performer. Zo waren afgelopen jaren onder anderen tgECHO, Urland, Siebrand van der Werf, PeerGrouP, Carina Molier, Kiki Jaski en Jan Groenteman, Arie de Mol, Hanneke de Jong, Aike Dirkzwager, Maison The Faux, Arend Niks en Ingrid Askvik betrokken bij deze voorstellingen.