Muziektheater

Na je studie

“Deze studie dwingt je om je als kritisch kunstenaar en maker te ontwikkelen. En dan vooral interdisciplinair. Naar mijn idee is deze vakoverstijgende kunstvorm de toekomst.”

Tom Kortbeek
oud-student en creatief leider bij KunstLAB

Na je studie

Na je studie Muziektheater voer je de titel Bachelor of Music. Je bent als muziektheaterperformer interessant voor grote en kleine, binnen- en buitenprojecten. Je kunt ook doorstuderen aan de master Muziektheater.

Muziektheaterperformer en muziektheaterdocent

Je kunt zowel als muziektheaterperformer en/of als muziektheaterdocent aan de slag, waarbij het interdisciplinair werken en denken je sterke kant is. Het hedendaagse werkveld vraagt om veelzijdige talenten in de breedste zin van het woord. Zowel het kunstenveld als het publiek denkt niet meer in hokjes en afzonderlijke disciplines.

Voor jezelf beginnen

Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

De Master Muziektheater en de Master Theater Practices sluiten uitstekend aan op de bachelor. In deze masteropleidingen kun je je verder specialiseren in de richting die je het meest aanspreekt. De tweejarige opleiding Docent Muziek op Maat kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs. Als je Docent Muziek op Maat als tweede bachelorstudie kiest, betaal je het gunstige wettelijke collegegeldtarief.

Alumni

De opleiding bestaat nog niet zolang maar nu al zijn verschillende oud-studenten op diverse interessante plekken aan het werk, bijvoorbeeld Het Houten Huis, Club Guy & Roni, Productiehuis De Nieuwe Oost, Feikes Huis, Kameroperahuis, Ulrike Quade en zijn zichtbaar op festivals als Cement, Over het IJ, de Operadagen en Oerol.