Muziektheater

Visie

"Een muziektheaterperformer weet muziek, theater en andere disciplines naar zijn eigen hand te zetten. De masterstudie Muziektheater  is een makersopleiding waarin je eigenzinnige muzikale performances, installaties en voorstellingen maakt."

Maarten Verhoef
Hoofd Muziektheater

Visie

ArtEZ biedt masterstudenten Muziektheater in een interdisciplinaire omgeving in Arnhem de ruimte om te experimenteren met muziek, theater en andere disciplines.

(Per)forming Identity

ArtEZ ziet afgestudeerde masterstudenten als de muzikale pioniers van de toekomst. (Per)forming identity is waar het om draait in de master Muziektheater in Arnhem:

  • Jezelf profileren
  • Je verdiepen in actuele ontwikkelingen
  • Samenwerken, binnen en buiten je eigen discipline en je netwerk vergroten
  • Onderzoek doen, experimenteren en innoveren
  • Jouw artistiek ondernemerschap verder ontwikkelen

Jouw ideeën, waar je mensen mee weet te raken en te inspireren, daar draait het om. We vragen je jezelf uit te dagen, door onderzoek te doen, nieuwsgierig te zijn, te experimenteren en vragen te stellen, je zekerheden los te laten en op zoek te gaan naar je eigen drijfveren. Zodat je een eigen visie ontwikkelt. Een visie waarmee je een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de wereld, op een manier die aansluit bij jouw talent, jouw persoonlijkheid en jouw ambitie.

Keuzevrijheid als masterstudent

Om hieraan vorm te geven krijg je veel ruimte om je eigen programma samen te stellen in een individueel profileringsdeel. Je bent vrij om onderdelen binnen de diverse studierichtingen van de master te kiezen, mits er voldaan wordt aan het aantal studiepunten en de onderdelen artistiek inhoudelijk aansluiten bij je persoonlijk studieplan.

Als muziektheater performer klaar voor een hybride beroepspraktijk

ArtEZ Conservatorium bereidt de muzikaal theatraal performer voor op een hybride beroepspraktijk. Als afgestudeerde ben je in staat om meerdere beroepsrollen te combineren, zoals speler, maker, regisseur en docent. Daarnaast benut je kennis van buiten de eigen discipline, om op een strategische wijze randvoorwaarden voor je beroep te creëren, zowel artistiek inhoudelijk als financieel.