Moving Image

Visie

“By creating moving images you engender a new ‘world’ which is completely real and not the representation of something else.”

Katharina D. Martin
Lecturer Philosophy and Image Theory

Visie

Tijdens de studie Moving Image in Enschede leer je bewegend beeld slim en betekenisvol in te zetten, waarbij gefocust wordt op communicatie via gevoelsoverdracht. Bewegend beeld bezit namelijk een eigen kracht die steeds belangrijker in de internationale designwereld.


Visual Poem by Timothy Valenton from MOV IMG selected works on Vimeo

Moving Image focust op communicatie via gevoelsoverdracht. Je uiteindelijke doel is het creëeren van onorthodox en zelfstandig beeld. 

Korte en lange fases

Leerprocessen verlopen niet lineair, en voor creatieve processen geldt dat helemaal: soms doe je er weken over om een kleine stap verder te komen, soms maak je een grote sprong in een uur. Moving Image houdt daar rekening mee en heeft daarom een speciaal studieprogramma ontwikkeld: korte perioden van intensief theoretisch en praktisch onderwijs worden afgewisseld met langere perioden waarin je, samen met anderen, aan producties en projecten werkt.

In de korte leerfasen leer je veel in een korte tijd. Bijvoorbeeld omgaan met bepaalde software programma's en andere vaardigheden, en theorie. In de langere productiefasen is er tijd voor de zorgvuldige ontwikkeling en uitvoering van een project en voor contact en uitwisseling met samenwerkingspartners.

AKI ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede

Je studeert Moving Image Design bij AKI ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede. De AKI is een overzichtelijke academiegemeenschap van kunstenaars, ontwerpers, vakmensen en studenten. De sfeer is heel eigen, iedereen kent elkaar. Verschillende kunst- en designdisciplines beïnvloeden elkaar waarbij de grenzen graag worden opgezocht.