Moving Image

Toelating

Toelating

ArtEZ zoekt voor de studie Moving Image in Enschede creatieve makers die in staat zijn bewegend beeld slim en betekenisvol in te zetten. Daarnaast moet je aan enkele diploma- en taaleisen voldoen.

Toelatingseisen Moving Image

Havo/Vwo of een gelijkwaardig diploma. Je kunt ook worden toegelaten met een propedeuse-diploma van de opleiding  Crossmedia Design van AKI ArtEZ.

  • Voor deze Engelstalige opleiding gelden taaleisen.
  • Positieve uitslag van het toelatingsexamen. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen.

We vinden het belangrijk dat je ons inzicht geeft in je persoon, je talent en je interesses.

We toetsen:

  • Je creërend vermogen: het vermogen je beeldend uit te drukken, te werken vanuit de waarneming en conceptueel. Je hebt inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal. Uit jouw werk spreekt oorspronkelijkheid en originaliteit.
  • Je communicatief vermogen: je bent communicatief vaardig, deelt jouw fascinatie en inspiratie en toont daadkracht en discipline.
  • Je kritische reflectie: je hebt een onderzoekende en experimentele instelling, belangstelling voor kunst en cultuur en gerichte belangstelling voor het vakgebied.

Portfolio en thuisopdracht

Om toegelaten te worden tot de studie vinden we het belangrijk dat je werk laat zien dat je de afgelopen drie jaar thuis, op school of in enig cursusverband hebt gemaakt. Dit kan zowel vlak als ruimtelijk werk zijn. Bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen, fotoseries, animaties, websites, meubels, kleren, posters, etc. Neem werk mee dat een representatief beeld geeft van je creatieve activiteiten. Neem ook ontwerpen en schetsen mee die inzicht geven in het maakproces. Zorg dat je je werk kunt toelichten.

Daarnaast maak je voor het toelatingsexamen een thuisopdracht, die zal worden besproken op de toelatingsdag. Na aanmelding via Studielink krijg je informatie over de datum waarop je op de academie wordt verwacht. Ook krijg je de thuisopdrachten van de studie en een vragenformulier (cv) thuisgestuurd.

Toelatingsdata

zaterdag 13 april 2019
zaterdag 20 april 2019
zaterdag 25 mei 2019
Skype interviews beschikbaar voor kandidaten van buiten de EU

Toelatingsexamen

Het toelatingsexamen neemt een dag in beslag. Gedurende de dag werk je aan een opdracht op de academie. Ondertussen zul je, verspreid over de dag, drie tot vijf keer een gesprek hebben met één van de docenten van de toelatingscommissie.

Elke docent van de commissie ontmoet een aantal kandidaten één op één. Het gesprek begint met het doornemen van de ingevulde vragenlijst en een persoonlijk gesprek over wie je bent en wat je wilt bereiken. Daarna neemt de docent je thuisopdrachten en portfolio met je door.

Aan het einde van de dag komt de toelatingscommissie bijeen om een unaniem advies op te stellen of je al dan niet wordt toegelaten. Daarbij neemt ze je dagwerk mee in haar overweging. De examencommissie besluit over je toelating.

Uitslag en geldigheid

Je krijgt binnen drie werkweken bericht. In geval van afwijzing proberen we je inzicht te geven in de redenen daarvoor. Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hier apart voor inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.