Moving Image

Studie

Tijdens de vier jaar durende studie Moving Image in Enschede verken en onderzoek je de ‘eigen werkelijkheid’ van bewegend beeld en de invloed daarvan op ons (onder)bewustzijn in al zijn facetten. Je maakt filmpjes en ander bewegend beeld. Daarnaast krijgt je ook een uitgebreide theoretische en filosofische scholing.

carthographies by Wouter Olthof from MOV IMG selected works on Vimeo.

Eerste jaar: eigen stijl ontwikkelen

Je werkt in praktijkopdrachten aan je vaardigheden in beeld- en filmontwerp en techniek. In wat je maakt ontstaat ontwikkel je steeds meer een eigen stijl. De theorievakken introduceren de geschiedenis van art & design en de geschiedenis van de cinema. Ook werk je aan projecten. Ieder studiejaar zijn er twee grote Moving Image praktijkopdrachten.

Studenten van andere kunstdisciplines kom je ook tegen tijdens ArtEZ Studium Generale. Tijdens dit dagprogramma vol debat, workshops, performances en lezingen ontmoet je relevante sprekers uit de kunst, wetenschap en maatschappij. Je gaat met hen in discussie en scherpt op die manier je mening en gedachten. 

Collision by Toms Silke from MOV IMG selected works on Vimeo

Tweede en derde jaar: bewegend beeld

Je leert hoe scenario’s te schrijven en er mee te werken. Je verdiept je kennis van diverse ontwerp software en maakt nu ook kennis met sound design. Natuurlijk werk je door aan je aan de ontwikkeling van je eigen stijl. De theorievakken richten zich meer en meer specifiek op bewegend beeld. Zo leer je bijvoorbeeld meer over de theorie van beeldmontage en focus je op de filosofie van bewegend beeld. Ondertussen werk je ook weer aan de productie van eigen Moving Image projecten. 

The Club scene - Dance Police project - (under construction) from MOV IMG selected works on Vimeo.

Afstuderen

Je eigen afstudeerproject staat centraal. Er zijn minder klassikale lessen - je beheerst ondertussen veel praktische vaardigheden - je krijgt nu, met je afstuderen in zicht vooral veel individuele begeleiding. Ook werk je aan je eigen thesis. En je werkt in ‘Lenses/Networks’, een systeem dat je in contact brengt met het professionele werkveld en eventuele vervolgstudies. 

Droomveld - short film by Rutger Nijkamp from MOV IMG selected works on Vimeo.