Minor Liberal Arts

Student uitgelicht

"In deze studie is tijd en ruimte voor jezelf. Je leert jezelf ook beter kennen door de andere studenten. En je komt veel andere studenten tegen die heel anders denken. Hier heb ik als docente later ook veel aan. Want als je jezelf beter kent en deze ervaring meemaakt dan kan je later ook beter met andere om gaan."

Kim Ossendorp
student

Student uitgelicht

"Toen ik aan deze minor begon, botste de manier van onderwijs enorm met dat wat ik gewend was. Structuur en organisatie maakte plaats voor vrijheid. Dat vond ik vervelend, eng en ik voelde me een beetje verdwaald. En zomaar iets gaan maken zat ook absoluut niet in mijn systeem."

Milou Tjioe

Werk van Milou Tjoe, de werken aan de muur zijn van Janneke Leeuwerik

Milou Tjioe, 4de jaars Facility Management aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en studente minor Liberal Arts (2016/2017) had in het begin van de minor moeite met het maken van chaos. Dit leek in strijd met haar verlangen naar perfectie en netheid.  

Later zegt ze echter in haar weblog: "Ik merkte dat, wanneer ik mij volledig focuste op het dansen; ik ook daadwerkelijk chaos kon maken. Als ik helemaal op ga in het moment, verlies ik de controle. En gek genoeg vond ik dat oke. Sterker nog, het voelde bevrijdend. In het maken van de tekeningen ervaarde ik het sublieme, maar ook frustratie. Dat is iets wat ik dan meteen uit de weg zou gaan. Maar, ik accepteerde het. Het is zoals het is. Ik denk dat het mij in de toekomst minder angst oplevert voor dingen die tegenvallen."