Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu MediaMusic

Van stage naar baan

Van stage naar baan


Van stage naar baan. Het overkwam Daan Jansen.

Daan Jansen, in 2014 afgestudeerd bij ArtEZ Media Music, scoorde zijn baan dankzij een stage bij KH Music. Al tijdens zijn stage kreeg hij een aanbod: Wat vind je ervan om aandeelhouder te worden van ons bedrijf? Daan heeft er niet lang over nagedacht.

Zo ben je student en zo ben je medecompagnon van een succesvol mediamusic-bedrijf!

Sindsdien werkt Daan, met zijn twee compagnons, onder de naam KH Music aan een breed scala mediaproducties, denk aan muziek voor tv-leaders, films, documentaires en jingles.
Zijn bedrijf heeft al een serie mooie opdrachten voltooid voor o.a. Radio 4, Eén Vandaag en NPO 1.
Hij werkte daarvoor samen met het Radio Filharmonisch Orkest.
Nieuwsgierig hoe dat in z’n werk ging? Neem hier een kijkje in de keuken van Daan.

Kers op de taart was het winnen van twee Buma Awards.

Daan: “Meestal werk ik niet meer dan een paar dagen aan een productie en dat maakt dit werk zo leuk en afwisselend. De ene dag maak ik super bombastische filmmuziek, de andere dag een vijfstemmige pop-productie. Ik heb geen dag spijt van mijn keuze om MediaMusic te studeren. Niet alleen heb ik daardoor superveel productie-skills en stijlkennis opgedaan, maar ik heb ook onwijs fijne collega-producers ontmoet, waarmee ik kon sparren én jammen. Ik sta nog geregeld in de studio met muzikanten die ik in Enschede ontmoet heb. Zo is bijvoorbeeld ArtEZ Popacademie-alumna Roos Blufpand dagelijks te horen in de jingles van Radio Oost. Hoe vet is dat?!