MediaMusic

Studie

Tijdens deze vier jaar durende produceropleiding (tezamen MediaMusic), bouw je een uitgebreid portfolio op met eigen producties die bij jouw specialisatie passen.
Er is veel aandacht voor de praktijk, maar ook voor het ambacht en de noodzakelijke theorie.

Vertrekpunt is het ontwikkelen van eigen muziek met een persoonlijke stijl en het optimaal inzetten van je creativiteit. Werken aan externe opdrachten is een belangrijk onderdeel van de studie. Tijdens (interdisciplinaire) studioprojecten, projectweken en stages maak je uitvoerig kennis met de praktijk.

Het ArtEZ Conservatorium besteedt binnen het onderwijs ruim aandacht aan 'gezond musiceren'.

Propedeuse: oriëntatie op producen of componeren

Naast de specifieke hoofdvakproducties maak je in het eerste jaar verbredende opdrachten ter oriëntatie. Bijvoorbeeld een student die als hoofdvak ´Composer for Film & Games' heeft gekozen, maakt naast orkestrale composities ook een song.

Vanaf je eerste jaar kun je toelating doen voor het Honours Programme, als aanvulling op het theoretisch programma van je eigen bacheloropleiding.

Tweede jaar: verdieping en specialisatie

Bij aanvang van het tweede jaar heb je nog de mogelijkheid een ander hoofdvak te kiezen, als toch blijkt dat je ambitie en talenten daar beter passen. Vanaf dit jaar focus je je op het verdiepen van jouw vaardigheden en kennis en bouw je een specialistisch portfolio op met o.a. producties. We stimuleren je om je portfolio zoveel mogelijk uit te breiden en te mengen met andere stijlen en disciplines binnen en buiten ArtEZ. Je kunt ook onderdelen van andere hoofdvakken verkennen.

Derde jaar: minor en onderzoek

In het derde jaar begin je al met de afstudeeronderdelen, zoals het volgen van twee minoren en onderzoek.

Je kunt in je derde of vierde jaar enkele maanden in het buitenland studeren. Voor veel studenten is dit bijzonder waardevol.

Vierde jaar: stage en afstuderen

In het afstudeerjaar volg je een stage en geef je je afstudeerproject vorm. Dit project is bedoeld om jezelf optimaal te profileren.

Voorbeelden zijn:

 • Release van een EP
 • Presentatie/masterclass in een bioscoop/theater (showreel, credits, beroepspraktijk & marktpositie)
 • Filmpremière
 • Release van een game
 • Sample library
 • Concert met eigen composities
 • Interactieve installaties in kunstfestivals
 • Organisatie van een festival
 • Presentatie van je eigen onderneming
 • Live sets op festivals
 • Digitale educatieve concepten

ArtEZ finals

Alle studenten van de studie MediaMusic tonen hun werk tijdens de ArtEZ finals. Een bezoek aan een van de eindpresentaties is een aanrader als je er over denkt de studie MediaMusic te gaan doen.

Studenten van andere kunstdisciplines kom je ook tegen tijdens ArtEZ Studium Generale. Tijdens dit dagprogramma vol debat, workshops, performances en lezingen ontmoet je relevante sprekers uit de kunst, wetenschap en maatschappij. Je gaat met hen in discussie en scherpt op die manier je mening en gedachten.