MediaMusic

Songwriter & Producer

In een tijd, waarin bijna per dag de bakens van de muziekindustrie worden verzet, blijft één ding hetzelfde: aan de basis van de hele popindustrie staat 'de song'. De songwriter blijft in de muziekindustrie dan ook van cruciaal belang. 

Secrets of a good Song

Songwriter worden

Songwriting kies je wanneer je hart meer bij het componeren ligt dan bij het performen. Je bent zeer muzikaal, maar hoeft niet per se zelf de buhne op. Je speelt waarschijnlijk gitaar of piano, maar beschouwt ook je labtop als 'basisinstument'. Wil je je liedjes zelf performen? Misschien is dan de studie Singer Songwriter die je bij de Popacademie kunt volgen iets voor jou.

Songwriter en het geheim van een hit

Een goed fundament blijft essentieel. Daarom biedt deze opleiding een unieke combinatie van songwriting-tools en praktijkgerichte ontwikkeling. Welke geheimen moet je kennen om een hit te kunnen scoren? Hoe vermijd je clichés?
Jouw coaches staan middenin de internationale songwriting praktijk. 

Studie en werkveld

De studie Songwriting (MediaMusic) hecht zeer aan het leren door doen en heeft een eigen studiemethode ontwikkeld (Crossfade).
Daarom zul je al tijdens de opleiding op professioneel niveau werken in de muziekwereld, zowel voor als achter de schermen.

Songwriting na je studie

Je bent na je studie een songwriter die autonoom of vanuit opdracht in staat is muziek te schrijven voor o.m. artiesten en bijvoorbeeld (tv)series en film. Veel alumni gaan aan de slag als composer, songwriter of coach.

Toelating songwriter

Om toegelaten te worden tot de studie Songwriter doe je een auditie | toelatingsexamen.

Songwriter