Masterclass Personal Branding

Programma

"De grote verscheidenheid aan gastdocenten en cursisten van verschillende disciplines maken de cursus een echte aanrader voor mensen die het begin al hebben van hun ‘brand’, maar bij de uitwerking wel wat begeleiding kunnen gebruiken."

Eva van den Bosch
Muziektheatermaker

Programma

Personal Branding is het jezelf als merk presenteren aan anderen, waarbij je positieve beelden en associaties oproept om je te onderscheiden van de rest.

Jezelf profileren zoals je werkelijk bent, met je bijzondere talenten, eigenaardigheden, drijfveren en waardes zal leiden tot een authentiek en uniek beeld. Als je vanuit deze persoonlijke identiteit opereert en met kracht uitstraalt wie je bent en waar je voor staat komt de markt vanzelf op je af.

Wat ga je tijdens de masterclass doen?

Tijdens de masterclass Personal Branding ga je werken aan het neerzetten en presenteren van jouw persoonlijke kwaliteiten als 'merk'.

Het helder formuleren van jouw werk, jouw concept waarbij je je eigen netwerken marktstrategie leert te bepalen. Via actieve werkvormen (opdrachten, feedback, uitwisselen van ervaringen) werk je gedurende zes dagen in een kleine groep van 15-20 collega's aan je eigen vragen en strategie. De masterclass eindigt met een professionele presentatie voor een forum met aansluitend een netwerkborrel. 

Wat levert de masterclass je concreet op?

  • Je hebt duidelijk voor ogen wat jij als kunstenaar/artiest/musicus/ontwerper jouw doelgroepen in de maatschappij of in het bedrijfsleven kunt bieden met jouw werk.
  • Je hebt een heldere missie en visie op je werk verwoord en je cv/portfolio opgesteld. Hiermee kun je je werk zowel mondeling als schriftelijk overtuigend presenteren.
  • Je hebt je eigen communicatiestrategie opgesteld waarmee je met jouw werk (jouw ‘personal brand’) je publiek, kopers en markten optimaal kunt benaderen en bereiken. Denk hierbij aan sociale media, netwerken, presenteren enz.